• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop26. 03. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Gavekort skal hjælpe foodservicebranchen i omdrejninger

FoodserviceTop26. 03. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Et nyt skattefrit gavekort gør det muligt for landets virksomheder, både at glæde deres medarbejdere og samtidig hjælpe en hårdt ramt fødevarebranche. Brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer udkommer i disse dage med et landsdækkende gavekort til spise- og drikkeoplevelser. Danish Crown har købt de første 8.000 gavekort.

– Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har lidt et voldsomt knæk efter et helt år med strenge restriktioner og nedlukning, udtaler Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), den største brancherepræsentant for restauratører i Danmark.

– Heldigvis har vi under hele forløbet oplevet en massiv støtte fra både erhvervslivet og borgerne. Alle vil virkelig gerne hjælpe – også ud over købet af take-away, som pt er den eneste mulighed. Men restauratørerne har behov for et gevaldigt boost for at komme tilbage på fode, og det har altså afstedkommet dette projekt om branchens helt eget gavekort.

Det skattefrie gavekort baner vejen Projektet tog hurtigt taget fart, da Folketingets partier tidligere på ugen vedtog loven om skattefrie oplevelsesgavekort. Den gør, at arbejdsgivere nu kan give ansatte gavekort til oplevelseserhvervene på op til 1.200 kr., uden at hverken de eller de ansatte skal indberette beløbet til Skat.

– Det betyder, at vi lige nu har en masse virksomheder, der gerne vil forkæle deres medarbejdere – og en masse medarbejdere, der virkelig glæder sig til at gå på restaurant og café, når de genåbner her i april og maj. Det er en win-win for alle, siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Idéen bag det nye gavekort er, at det – modsat markedets eksisterende gavekort, der kun gælder til én restaurant eller fx en kæde – vil gælde til alle de af landets restauranter, cafeer, barer m.fl., der har lyst til at være med i ordningen. Det gælder især de ca. 1.400 restauratører, der er medlem i Danmarks Restauranter og Cafeer.

– Det primære formål med kortet er at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien bliver i branchen og ikke ender ude i andre led. Vi håber, at det vil blive taget godt imod af såvel restauratørerne som de virksomheder, der nu får adgang til at handle direkte med dem, siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Forsætter efter billedet

Stærke støtter i erhvervslivet Danish Crown, der har hovedsæde i Randers og over 20 produktionssteder fra Bornholm til Skagen, er en af de virksomheder, der har efterlyst muligheden for et købe et landsdækkende gavekort til koncernens medarbejdere. Derfor var Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, også hurtig til at lægge en ordre på hele 8.000 gavekort, allerede inden gavekortet var køreklart.

– Vi vil gerne anerkende og påskønne den kæmpe indsats, som vores medarbejdere har ydet det seneste år. De har sikret, at der hver eneste dag har været kød i kølediskene landet over, siger Jais Valeur, og fortsætter:

– Samtidig er rigtigt mange danske restauranter og cafeer trofaste kunder ved os. Dem vil vi gerne bakke op om i en ekstremt udfordrende tid, så derfor giver det på alle måder mening for os at give alle vores medarbejdere et gavekort på 500 kr. til lige præcis den restaurant eller café, de går og savner mest. Jeg vil samtidig tillade mig at opfordre andre virksomheder, der ligesom Danish Crown er kommet godt igennem
corona-krisen, til at gøre noget lignende.

At have Danish Crown med på holdet, har givet DRC en styrket tro på projektet:

– Vi er rigtig glade for, at så stor en virksomhed som Danish Crown kan se nødvendigheden og støtter op om initiativet. Vi har flere virksomheder, som står i kø til gavekortet, og det er vores klare forventning, at det vil
tage fart. Ikke kun fordi man støtter et erhverv i dyb krise, men også fordi gavekortet som det første i landet er branchens helt eget, siger Torben Hoffmann Rosenstock.

– Vi kender alle oplevelsen af at få et gavekort, man ikke kan bruge til noget. Her kan gavemodtageren selv håndplukke lige præcis den spise- eller drikkeoplevelse, som han eller hun så længe har ventet på, slutter
Torben Hoffmann Rosenstock.

Gavekortet – hvordan og hvornår?
• Virksomheder og privatpersoner vil om kort tid kunne bestille gavekortet via en onlineportal, der samtidig giver overblik over tilmeldte restaurationer. Gavekortet leveres med posten.
• Modtagere af gavekortet kan selv vælge hvilken – eller hvilke – af de tilmeldte restauranter, cafeer, barer m.fl., som det skal bruges hos. Gavekortet fungerer som et debet-kort (udstedt af NETS), der
også kan tankes op.
• Virksomheder, der er interesserede i at købe gavekort, kan rette henvendelse til gavekort@thehost.dk. De vil modtage besked, når ordningen er køreklar.
• Restauranter, cafeer, barer, hoteller mm., der vil tilmeldes ordningen, kan gøre det her

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik