Sæsonens første pop-up restaurant i Det japanske Tårn kommer fra Barcelona og er et af de steder, hvor stjernekokkene tager hen og spiser, og som foodies verden over rejser efter.

Tivoli er åben, og snart begynder tredje sæson med internationalt anerkendte pop-up restauranter i Det japanske Tårn. Årets første gastronomiske gæst er catalanske Suculent, som er blevet kendt i gastronomiske kredse verden over for restaurantens uformelle stemning og klassiske men raffinerede smagsunivers. Fra den 24. april tager køkkenchef Antonio Romero både stemning og smage med til Tivoli, hvor han laver pop-up restaurant frem til d. 27. maj.
Antonio ”Toni” Romero har et imponerende CV med ikoniske 3-stjernede Michelin-restauranter som elBulli, Arzak, Akelarre og Pic – steder som har revolutioneret og fornyet den højere gastronomi. Der er altså ingen tvivl om at han har styr på håndværket og teknikkerne. På Suculent er det dog hverken moderne teknikker eller trends, der får gæsterne til at komme tilbage igen og igen. Det er derimod de rene, dybe og gammeldags Middelhavssmage, som Toni Romero og co har genopdaget og raffineret med en utvetydig kærlighed til traditionerne og det gedigne håndværk.
Suculents køkken er udogmatisk og styret af smagene. Tivolis gæster kan se frem til signaturretter som: blæksprutte og iberisk svinekæbe-tatar med mandelmælk og Oscietra kaviar, stegt rokke med knuste kartofler med citrus, pinjekerner, kapers og black butter og så Suculents populære oksetatar på grillet marv med pommes souffle. Mens chef Antonio Romero også sammensætter nye retter specielt til Tivolis gæster som kan vælge mellem 9 og 12 retter til både frokost og middag.
“Hele holdet bag Suculent glæder sig til at lave mad i Tivoli, og vi håber at kunne videreformidle Barcelonas sjæl gennem vores smagssammensætninger og retter. Vi ser frem til over fem uger at dele den unikke oplevelse, som vi har forberedt til gæsterne i Tivoli. En oplevelse baseret på det populære catalanske køkken og dets smagsunivers,” siger køkkenchef Antoni Romero om besøget i Danmark og Tivoli.
Pop-ups i Det japanske Tårn er ved at være fast inventar på den Københavnske gastroscene. I løbet af de første to sæsoner der har været pop-ups i Tårnet, har syv meget forskellige toprestauranter – AOC og færøske KOKS (2 Michelin-stjerner), den spanske mesterkok Paco Morales (2 stjerner), islandske Dill og portugisiske Vistas (1 stjerne) samt færøske ROKS og danske STUDIO – lagt vejen forbi og givet Tivolis gæster unikke spiseoplevelser. Målet er, at Tårnet i Tivoli skal være et sted, hvor man året rundt kan opleve fremmede kulturer og køkkener formidlet af en skiftende stjernerække af topkokke fra hele verden.