• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceTop06. 06. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Fremtidens convenience er meget mere end aftensmad

Detailhandel og en grosFoodserviceTop06. 06. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Det er fire år siden, Homemate åbnede sin første butik med ready-to-cook-måltider, der gav danske familier frisklavet aftensmad på bare 15 minutter. Efterspørgslen efter convenience og det nemme måltid er siden eksploderet, og det næste skridt for Homemate er at hjælpe med mere end aftensmaden, fortæller den nye direktør

Homemate er vokset fra et koncept på en lånt stand i Torvehallerne, hvor de ville hjælpe travle danske familier med nem hverdagsmad af god kvalitet, der blot skulle varmes i ovnen, til en kæde af ni butikker. Hverdagsudfordringerne i familierne er ikke blevet mindre de sidste fire år, hvilket har skabt grobund for Homemates ekspansion og succes.
– Vores ready-to-cook-koncept giver danskerne mulighed for at lave varm aftensmad på 15 minutter – og familiemedlemmerne kan ovenikøbet vælge hver deres ret. Så kan familien spise forskelligt sammen – og med god samvittighed. Det har været et hit. Vi er gået fra en lille biks i Torvehallerne til ni butikker og er efterhånden blevet en fast del af hverdagen for rigtig mange familier, siger Homemates direktør, Niels Andreæ.

Artiklen forsætter efter fotoet
Efterspørgslen efter convenience og det nemme måltid er eksploderet.

Mere hjælp på vej til danske familier
I takt med at flere danskere prioriterer at tilbringe deres fritid med familien i stedet for i køkkenet, er måltidskasser og takeaway mere populært end nogensinde før. Niels Andreæ forudser, at convenience-bølgen vil omfatte mere end aftensmåltidet i den nærmeste fremtid.
– Tid er en konstant mangelvare, og vi ser, at vores ugentlige måltidskasser er en kæmpe hjælp i hverdagen for den travle familie, der gerne vil servere noget friskt og hjemmelavet, men som ikke har overskuddet til at lave det selv hver eneste dag. Vi vil gerne udvide mulighederne i vores måltidskasser, så vi kan aflaste familierne med for eksempel madpakkerne, morgenmaden eller natmaden til gæsterne, siger Niels Andreæ.
Homemate fusionerede i starten af 2019 med frokostfirmaet Maaltidet, hvilket åbner op for nye muligheder i produktionen.
– Sammenlægningen med Maaltidet skaber synergi og giver os mulighed for at tilbyde nogle helt nye produkter, siger Niels Andreæ.

Danskerne bruger mindre tid i køkkenet
Undersøgelser af danskernes madvaner viser ifølge Homemate, at danskerne bruger mindre tid på madlavningen i dag end tidligere og oftere køber færdigretter med hjem i stedet for at lave maden selv. I 2018 brugte næsten hver tredje dansker under 15 minutter på aftensmaden, og det er særligt i hverdagene, at madlavningen nedprioriteres. Det giver Homemate en fordel i forhold til konkurrenterne på markedet, da deres måltidskasser ikke kræver forarbejde i køkkenet.
– Vi adskiller os fra resten af markedet, da vi skærer alle mellemregningerne væk. Med vores koncept skal du hverken hakke, snitte eller skrælle – det har vi gjort på forhånd. Muligheden for at lave næsten hjemmelavet mad på så kort tid, tror jeg, løfter en kæmpe sten fra mange familiers skuldre. Og vi undersøger nu, hvordan vi kan hjælpe danskerne endnu mere i hverdagen, siger Niels Andreæ, der dog ikke kan fortælle, hvornår de nye produkter kommer i handlen.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik