• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop15. 10. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Fremtidens fødevarer sættes på spidsen

FoodserviceMesser og konferencerTop15. 10. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

 

(Grafik: Gerd Altmann)

75 % af verdens samlede fødevareindtag stammer fra bare 15 afgrøder og 5 dyrearter. Samtidig stammer 1/3 del af den globale CO2 udledning fra vore fødevarer. Det skriver Unilever Food Solutions, der sammen med WWF inviterer til debatmøde og seminar for foodservice-sektoren med titlen “Fremtidens bæredygtige fødevarer” onsdag d. 6. november fra kl 14-17 i Ørestaden.

Seminaret sætter fokus på Food Service branchens rolle og deler konkrete erfaringer og holdninger fra aktører i den private og offentlige sektor.

Unilever er en af verdens største fødevarevirksomheder med en global bæredygtighedsstrategi og -plan. UFS (Unilever Food Solutions) er Unilevers division for Food Service, som servicerer en meget stor del af de professionelle køkkener i Danmark.

– Unilever har i kraft af sin størrelse både et meget stort ansvar og en tilsvarende stor mulighed for at påvirke forbrugernes madvaner – direkte og gennem samarbejdet med de professionelle køkkener, som dagligt bespiser mange mennesker i virksomhedskantiner, institutionskøkkener og restauranter mv., siger Peter Dahl, Country Manager, Unilever Food Solutions i Danmark.

– Og netop samarbejdet med de professionelle køkkener er en vigtig vej til at skabe reel forandring. Det er de professionelle køkkener, der skaber trends, inspirerer og lærer forbrugerne om nye løsninger, når det gælder velsmagende mad.

Deltagerne i seminaret er repræsentanter for de professionelle køkkener og beslutningstagere i store danske virksomheder og kommuner, der dagligt bespiser mange mennesker. Arrangementet foregår hos Crown Plaza i Ørestaden og det er stadig muligt at tilmelde sig her: http://www.ufsnordic.nemtilmeld.dk

Et ekspert-panel vil på seminaret give deres bud på, hvordan de professionelle køkkener kan bidrage til at skabe nye bæredygtige fødevare-vaner til fordel for naturen, klimaet, forbrugerne og food service branchen.

Panelet består af:

  • Peter Dahl, Country Manager, Unilever Food Solutions Danmark
  • WWF Verdensnaturfondens danske generalsekretær, Bo Øksnebjerg
  • Franziska Rosenkilde, Kulturborgmester i Københavns Kommune og ansvarlig for kommunens nye Fødevarestrategi
  • Programchef for Fremtidens Fødevarer Michael Minter fra Concito
  • Executive Director of Strategic Operations Fredrik Sandstrøm fra BC Hospitality Group

Seminaret tager udgangspunkt i en ny rapport ”Future50Foods”, som Unilever/Knorr på globalt plan har udarbejdet i samarbejde med WWF. Rapporten er endnu ikke lanceret i Danmark.

Målet med Future50Foods er at yde et konstruktivt bidrag til debatten om fremtidens nye fødevaresystem. Og i en tid, hvor vi konstant fortæller forbrugerne, hvad de IKKE bør spise, kortlægger rapporten 50 fødevarer, som rummer mange muligheder for at tilberede bæredygtige og sunde måltider – både i de professionelle køkkener og i de private husholdninger.

Kriteriet har været, at fødevarerne har både god smag, er ernæringsrigtige og er meget klimavenlige set ift. animalske produkter. Og så er de økonomisk overkommelige.

Unilever og WWF vil bruge rapporten som platform for at diskutere, hvordan vi får gjort debatten om mere bæredygtige fødevarevaner mere konstruktiv og handlingsanvisende. Danskernes kødforbrug ligger jo langt over det bæredygtige niveau, som for nyligt blev defineret af internationale forskere i EAT-Lancet-Kommissionen, men også markant højere end de officielle danske kostanbefalinger. Der er derfor et åbenlyst behov for, at både politikerne, offentlige institutioner og fødevarevirksomhederne bidrager til den nødvendige forandring af danskernes madvaner.

Tilmelding kan ske via følgende link: http://www.ufsnordic.nemtilmeld.dk/

 

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik