• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencer20. 05. 2025 | Mikkel Bækgaard

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Messer og konferencer20. 05. 2025 By Mikkel Bækgaard

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning.

Udstillerne på næste års Foodexpo bliver hver især i højere grad end tidligere en del af et stærkt produktfællesskab, ligesom de besøgende kan gå mere målrettet til værks. Det er to af gevinsterne ved, at messen har defineret 15 nye zoner, der dels sikrer, at alle produktkategorier får optimal opmærksomhed, og dels gør det nemmere for de besøgende at navigere rundt på messen.

Med zoner som eksempelvis Barista Boulevard, Grønnegade, Havnegade, Industrikvarteret, Kødvejen og Mælkevejen styrkes både synergier i branchen og de besøgendes overblik, og udstillerne bifalder det nye koncept.

“Noget af det allermest spændende er, at vi udstillere nu bliver fælles om at drive nogle kategorier sammen. Derudover bliver det væsentligt nemmere for de besøgende at gennemskue, hvad man kommer ind til i de enkelte zoner,” vurderer Kenneth Sig Jensen, Sales Development & Execution Manager, Danish Crown.

Erik Nielsen, Market Manager (Foodservice), Good Food Group, er enig i disse betragtninger:

“Interesserer man sig rigtig meget for eksempelvis bageri, kan man nu bevæge sig et sted hen, hvor fokus udelukkende er på netop bageri. Og for os leverandører er det interessant at stå sammen med den kategori, som vi arbejder inden for – både fordi det giver mulighed for at netværke, og fordi det gør os klogere på, hvad der sker i markedet.”

Trendekspert: Altid en god idé at gentænke sit koncept

Baggrunden for det nye messekoncept er blandt andet at give udstillerne de bedste betingelser for sammen at skabe en stærk dagsorden, sætte nye standarder og øge opmærksomheden om netop deres branche.

Og også i trendinstituttet pej gruppen lovpriser man konceptet, der dels giver udstillerne mulighed for at løfte deres respektive kategorier i fællesskab, og dels sikrer, at messens besøgende kan gå effektivt til værks.

“Det er altid en god idé at gentænke det koncept, man har gang i – specielt, når tiderne ændrer sig. Fordelen ved det nye koncept på Foodexpo er, at det bliver nemmere for både udstillerne og de besøgende at finde rundt i de tematiserede områder, og derved bliver det endnu mere spændende at komme og besøge messen,” siger Louise Byg Kongsholm, administrerende direktør, pej gruppen, og tilføjer, at messer i bred forstand er nødt til løbende at byde ind med interessante nyheder, hvis de skal forblive relevante.

Fremtidens fødevaremesse

De mange positive tilkendegivelser fra branchen vækker naturligvis begejstring i Foodexpo-ledelsen, der har bestræbt sig på at skabe et koncept, hvor fokus er på faglig viden, ekspertise og inspiration i en ramme, der er så meningsfuld som muligt.

“Med det nye koncept er udstillerne med til at sætte retningen og forme fremtidens fødevaremesse, og vi er selvsagt enormt glade for den modtagelse, som vi mærker blandt netop udstillerne og vores samarbejdspartnere i det hele taget. Vi har gjort os umage for at skabe et perspektivrigt koncept, der giver såvel udstillerne som de besøgende de bedste forudsætninger for at få en stribe udbytterige messedage. Nu glæder vi os bare til det videre arbejde frem mod messen til marts,” konstaterer Pia Agerbo Bjerg, projektleder, Foodexpo.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts 2026.

Skrevet i: Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

FoodserviceMiljø og sundhed07. 08. 2025

For at modvirke ensomhed lanceres det nye initiativ Frokostbordet, der skal samle danskerne om frokosten. Med tips og opskrifter fra det danske kokkelandshold bliver det lettere at lave et indbydende måltid. I et nyt initiativ, Frokostbordet, er det danske kokkelandshold gået i partnerskab med

En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed07. 08. 2025

Den iberiske sardin - en ikonisk art i den gastronomiske arv i både Spanien og Portugal - kan igen bære det blå MSC-miljømærke. Denne velsmagende lille fisk, der fiskes langs den iberiske halvøs kyster, er ikke kun en elsket klassiker på tapasmenuer, men også en vigtig del af det marine økosystem.

Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en gros07. 08. 2025

Der er nyheder på vej til frokostbordet og madpakken. Lagkagehuset udvider deres sortiment med det saftige surdejsrugbrød Mørkt Kernerug og et helt friskt udvalg af sandwiches med blødt og lækkert foccaciabrød.  Sensommeren byder på nyheder til frokostbordet hos Lagkagehuset. I slutningen af

Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

AktueltFødevareproduktionLandbrug07. 08. 2025

Efter en uge med ustadigt vejr, hvor det har været svært for landmændene at få gang i mejetærskerne, så ændrer billedet sig den kommende tid. Vejrudsigterne lover godt høstvejr, og det kommer på det helt rigtige tidspunkt for landmændene. Afgrøderne er de fleste steder i landet helt klar, og nu skal

Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

FoodserviceTop07. 08. 2025

Den dansk-stiftede leveringsplatform Just Eat øger presset på konkurrenterne og tilbyder nu fri levering fra alle platformens 4.000 spisesteder og butikker med nyt leveringstilbud. Der er godt nyt til danskere, der elsker hurtig levering af god mad og dagligvarer, men er trætte af

Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

FoodserviceTop05. 08. 2025

Den tredje august mistede den danske service-scene en af sine største og mest toneangivende profiler. Restaurantschef fra Søllerød Kro, Jan Reffstorf, døde 57 år gammel efter længere tids sygdom. Han markerede sig som den, der satte standarden for service på danske restauranter, og han fik sågar en

Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ05. 08. 2025

Danmark har for allerførste gang sikret sig en plads i finalefeltet, når verdens bedste paella-kokke dyster i den internationale World Paella Day Cup i Valencia 20. september. Den danske deltager er Eva Gallart López – kok og grundlægger af Ris Paella i København – som netop er blevet udvalgt til at

“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

AktueltFoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle grillbar har knækket en del af koden til, hvordan man kan sælge flere grønne retter. Hos den klassiske grillbar Drej Ind i den lille by Jels, hvor

Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

Brød og kagerDetailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Den økologiske bagerikæde emmerys runder 2024 det bedste driftsresultat i kædens historie og sætter samtidig investeringsrekord i både butikker og digital infrastruktur. Regnskabet for emmerys er blevet offentliggjort og det viser et flot resultat, der især er opnået på baggrund af flere

Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

I det for nyligt afsluttede projekt MYCOPROTEIN, ledet af lektor René Lametsch, har forskerne fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion, pulp, til et spiseligt og proteinrigt produkt ved hjælp af svampe og fermentering. Sukker har siden 1960’erne været brugt som

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

    07.08.2025

  • En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

    07.08.2025

  • Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

    07.08.2025

  • Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

    07.08.2025

  • Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

    07.08.2025

  • Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

    05.08.2025

  • Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

    05.08.2025

  • “Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

    05.08.2025

  • Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

    05.08.2025

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik