• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Messer og konferencerTop29. 08. 2024 | Mikkel Bækgaard

Food Festival samler branchen om nye tendenser og netværk

Messer og konferencerTop29. 08. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når Food Festival indtager Tangkrogen i Aarhus den 6.-8. september 2024, er målet klart: Fødevarebranchen skal lede an i fremtidens trends. På BrancheFredag den 6. september er der fokus på, hvad vi skal spise fremover, og hvordan virksomheder kan tilpasse sig de nye strømninger. Med over 250 fødevarevirksomheder til stede er Food Festival et af branchens største netværksarrangementer.

Arla Unika på FoodFestival – foto: Sophie Due

Flere tusinde fra fødevarebranchen forventes at besøge Food Festival, enten som en del af BrancheFredag eller i løbet af weekenden, hvor der er mulighed for at møde nye samarbejdspartnere, netværke og opdage de nyeste producenter. 

”Food Festival er en nøglebegivenhed for branchen. Derfor er det en vigtig del af festivalen at give vores kolleger mulighed for at finde ny viden, energi, inspiration og samarbejdspartnere, så branchen fortsat leder an i fremtidens trends”, fortæller Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og Food Festival, og fortsætter: 

”Til BrancheFredag åbner vi pladsen kun for professionelle, hvor der er netværksarrangementer, paneldebatter og mulighed for at smage sig igennem pladsen på egen hånd. Resten af weekenden er der workshops, syv festivalområder med innovative fødevarevirksomheder og selvfølgelig en masse madinteresserede festivalgæster. I år forventer vi op mod 27.000 gæster i.”

Højt på listen at besøge BrancheFredag

En af de fødevarefolk, der allerede har sikret sig billet til BrancheFredag, er Mette Færch, Global Vice President, Categories, Marketing & Consumer Experience, hos Danish Crown.

”Det står altid højt på listen at besøge Food Festival og BrancheFredag. Jeg ser frem til at deltage i de spændende debatter. Det er også altid spændende at tage turen rundt og se, hvad kollegerne i branchen har fundet på – og så får man nogle helt anderledes gode snakke med kunder og kolleger, når solen skinner, og der er græs under fødderne”, siger Mette Færch.

En af bidragsyderne til BrancheFredag er Elena Skytte, innovation manager i Food & Bio Cluster Denmark. Organisationen er udover videns- og debatarrangementet ”Hvad skal vi spise i 2034” vært ved en såkaldt food walk, som er en guidet tur til festival-udstillere med særligt innovationsfokus.

”Jeg glæder mig helt vildt! Vi skal rundt og se, smage og høre om, hvordan virksomhederne produktudvikler og innoverer. Og så er der rig mulighed for at få snakket med ligesindede i det, jeg plejer at kalde branchens årlige fætter-kusinefest”, udtaler Elena Skytte.

Fremtiden er bæredygtig 

BrancheFredag sætter i år fokus på fremtidens trends og branchens muligheder for mere bæredygtige løsninger.

Til arrangementet ”Faglig Fredag for køkkenprofessionelle” handler det om bæredygtighed i de store gryder, når kokke giver deltagerne faglige og spiselige indspark til at bruge mejeri og oksekød som smagsgivere i det grønne køkken. Arrangementet byder også på en tur rundt på festivalpladsen for at møde nogle af udstillerne og smage deres produkter.   

Hos Food & Bio Cluster Denmark samles fødevarevirksomheder og professionelle for at dykke ned i fremtidens fødevaretrends og måltider. Til arrangementet “Hvad skal vi spise i 2034” er programmet fyldt med debatter og smagsprøver, der giver deltagerne dybdegående indsigt i, hvad fremtidens madkultur kan bringe.

Miniseminar om ost og vin

Hvis man er til ost og vin, kan man til BrancheFredag slå sig ned hos Thise Mejeri, der holder et miniseminar for professionelle om parringen mellem ost og vine. Seminaret guides af oste- og vinekspert Rasmus Holmgård. 

Som deltager på BrancheFredag kan man også udforske festivalens mange spændende aktiviteter og madoplevelser, fremhæver Anna Lund.

”Der er 250 fødevarevirksomheder på pladsen og mere end 190 gratis showkøkkener og workshops i løbet af weekenden. Der er derfor rig mulighed for både at nørde, netværke og få sig et par nye smagsoplevelser”, afslutter Anna Lund.

Om BrancheFredag

BrancheFredag er en del af Food Festival forbeholdt fødevarebranchen og dens medarbejdere. Udover særlige events har deltagere i BrancheFredag mulighed for at besøge festivalpladsen fra kl. 10, inden den åbner for offentligheden. 

Billetter og tilmelding til arrangementer på foodfestival.dk/branchefredag

Skrevet i: Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik