Fødevaresikkerhed
Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød
            I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise,                    
                Ny praksis: Lavere bøder for mindre fejl ved allergenmærkning
            Mindre fejl i mærkning af fødevarer skal fremover ikke koste virksomheder store bøder, mener fødevareminister Jacob Jensen (V), der ønsker en praksisændring. Fødevareminister Jacob Jensen                    
                EU strammer reglerne for listeria i spiseklare fødevarer
            Stigning i infektioner med listeria i EU får Kommissionen til at indføre skrappere krav til producenter af spiseklare fødevarer fra juli 2026. Det viser den                    
                Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost
            Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering                    
                Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker
            Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med                    
                Ny rapport om sprøjtegifte: økologi er det sikreste valg
            Der er pesticidrester i 80 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt, og i 42 procent af de konventionelt dyrkede grøntsager. Det slår Fødevarestyrelsen                    
                Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring
            En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere på protein og essentielle aminosyrer, end komælk er.                    
                FødevareDanmark efterlyser grundlæggende ændring af fødevarekontrollen
            Det går for langsomt med at implementere et nyt adfærdskodeks i fødevarekontrollen. Sådan lyder det fra FødevareDanmarks direktør, Leif Wilson Laustsen. På trods af at                    
                Æg eller ÆG? Retssag udsat
            Østerport Slagter i Ikast nægtede at betale en bøde på 40.000 kroner efter et kontrolbesøg for to år siden. Fødevarestyrelsen tog sagen i retten, men                    
                Nu bliver det lettere at drive café, restaurant og dagligvarebutik
            Butikker, restauranter og caféer kan se frem til færre kontrolbesøg. Lempelserne skal gøre det lettere at drive fødevarevirksomhed og give de erhvervsdrivende mere tid til                    
                Hent flere



