• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføringPolitik og eksport16. 10. 2019 | Peter Friis

FødevareDanmark vil give nystartede skattefrihed

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføringPolitik og eksport16. 10. 2019 By Peter Friis

– De penge, som ellers skulle bruges på selskabsskat, kan sikre investeringer, som hele Danmark vil være bedre tjent med, mener Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark. (Arkivfoto).

FødevareDanmark opfordrer Folketinget til at droppe selskabsskatten i de første år for nystartede virksomheder.
Hvis regeringen og Folketinget under de igangværende finanslovsforhandlinger har tænkt sig at følge den igangværende erhvervsfremmereform til dørs og forbedre etableringsvilkårene for start-ups, så er det helt oplagt at afskaffe selskabsskatten i de første år, hvor virksomheden begynder at tjene penge.
Sådan lyder anbefalingen fra organisationen FødevareDanmark, der taler på vegne af landets små og mellemstore fødevarevirksomheder.
– Vil du starte en mindre fødevarevirksomhed, så kræver det som oftest massive førstegangsinvesteringer, og der kan gå lang tid, før virksomheden overhovedet begynder at tjene penge. En fjernelse af selskabsskatten i de første år, hvor der tjenes penge, vil give virksomhederne et bedre startskud, fordi de penge, som ellers skulle bruges på selskabsskat, i stedet kan bruges på investeringer, som hele Danmark vil være tjent med, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark.

Politisk fokus på de små
– Hvis SMV’erne for alvor skal lykkes, så er politikerne også nødt til at se på de vilkår, som virksomhederne er underlagt, når de bliver etableret. Og her vil en tidsbegrænset fjernelse af selskabsskatten utvivlsomt gøre en forskel, siger Leif Wilson Laustsen og peger også på, at det vil styrke nystartede virksomheders mulighed for at låne penge til etableringsfasen, da bankerne vil kunne se nogle bedre budgetter.
Hos revisionsvirksomheden BDO er der opbakning:
– At give skattefordele i de første år er et godt sted at begynde. Vi oplever, at politikerne trods deres gode viljer ikke gør noget, og det er der brug for. Allerhelst ser vi, at der kommer politisk opbakning til at afprøve et forslag som det her for en periode, så vi kan finde ud af, om det virker, siger Henning Boye Hansen, chefkonsulent og skatteekspert i BDO.

Råd til innovation
Opfordringen fra FødevareDanmark hilses ligeledes velkommen af Smartbake i Hasselager ved Aarhus, der for to år siden startede som en onlineforretning, hvor private bestiller brød til døren. Siden har virksomheden udviklet sig til en forretning, der fortrinsvist betjener erhvervskunder, hvilket har betydet store investeringer i blandt andet maskiner og produktionshaller.
Karsten Leed, CCO og partner, er ikke i tvivl om, at en toårig fjernelse af selskabsskatten vil have stor betydning for start-ups i fødevarebranchen.
– Vi har selv oplevet, hvilke massive investeringer, der er forbundet med overhovedet at komme i gang – ikke mindst investeringer i bygninger og maskiner, som lever op til lovgivningen på fødevareområdet. Det er nødvendige investeringer, men det kan gøre det svært at få råd til at være innovativ. Og sagen er, at hvis du som start-up skal gøre dig forhåbninger om at kunne tage kampen op med de store spillere på markedet, så er du nødt til også at have råd til at være innovativ, siger Karsten Leed og tilføjer:
– Danmark er kendt som et foregangsland inden for fødevarer, men hvis vi fortsat skal være det, så kræver det, at der er råd til at være innovativ i opstartsfasen. En midlertidig fjernelse af selskabsskatten vil betyde, at der bliver frigivet midler til innovation, fremfor at det kun kommer til at dreje sig om at etablere de fysiske rammer.

FødevareDanmark er erhvervsorganisation for små og mellemstore aktører inden for fødevaresektoren. Bag organisationen står Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerforeningen for Danmark, KonditorBager A/S,
SMV Fødevarer, Danske Frokost- og Cateringleverandører samt Smagen af Danmark.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Fødevareproduktion, Markedsføring, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik