• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføringPolitik og eksport16. 10. 2019 | Peter Friis

FødevareDanmark vil give nystartede skattefrihed

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføringPolitik og eksport16. 10. 2019 By Peter Friis

– De penge, som ellers skulle bruges på selskabsskat, kan sikre investeringer, som hele Danmark vil være bedre tjent med, mener Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark. (Arkivfoto).

FødevareDanmark opfordrer Folketinget til at droppe selskabsskatten i de første år for nystartede virksomheder.
Hvis regeringen og Folketinget under de igangværende finanslovsforhandlinger har tænkt sig at følge den igangværende erhvervsfremmereform til dørs og forbedre etableringsvilkårene for start-ups, så er det helt oplagt at afskaffe selskabsskatten i de første år, hvor virksomheden begynder at tjene penge.
Sådan lyder anbefalingen fra organisationen FødevareDanmark, der taler på vegne af landets små og mellemstore fødevarevirksomheder.
– Vil du starte en mindre fødevarevirksomhed, så kræver det som oftest massive førstegangsinvesteringer, og der kan gå lang tid, før virksomheden overhovedet begynder at tjene penge. En fjernelse af selskabsskatten i de første år, hvor der tjenes penge, vil give virksomhederne et bedre startskud, fordi de penge, som ellers skulle bruges på selskabsskat, i stedet kan bruges på investeringer, som hele Danmark vil være tjent med, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark.

Politisk fokus på de små
– Hvis SMV’erne for alvor skal lykkes, så er politikerne også nødt til at se på de vilkår, som virksomhederne er underlagt, når de bliver etableret. Og her vil en tidsbegrænset fjernelse af selskabsskatten utvivlsomt gøre en forskel, siger Leif Wilson Laustsen og peger også på, at det vil styrke nystartede virksomheders mulighed for at låne penge til etableringsfasen, da bankerne vil kunne se nogle bedre budgetter.
Hos revisionsvirksomheden BDO er der opbakning:
– At give skattefordele i de første år er et godt sted at begynde. Vi oplever, at politikerne trods deres gode viljer ikke gør noget, og det er der brug for. Allerhelst ser vi, at der kommer politisk opbakning til at afprøve et forslag som det her for en periode, så vi kan finde ud af, om det virker, siger Henning Boye Hansen, chefkonsulent og skatteekspert i BDO.

Råd til innovation
Opfordringen fra FødevareDanmark hilses ligeledes velkommen af Smartbake i Hasselager ved Aarhus, der for to år siden startede som en onlineforretning, hvor private bestiller brød til døren. Siden har virksomheden udviklet sig til en forretning, der fortrinsvist betjener erhvervskunder, hvilket har betydet store investeringer i blandt andet maskiner og produktionshaller.
Karsten Leed, CCO og partner, er ikke i tvivl om, at en toårig fjernelse af selskabsskatten vil have stor betydning for start-ups i fødevarebranchen.
– Vi har selv oplevet, hvilke massive investeringer, der er forbundet med overhovedet at komme i gang – ikke mindst investeringer i bygninger og maskiner, som lever op til lovgivningen på fødevareområdet. Det er nødvendige investeringer, men det kan gøre det svært at få råd til at være innovativ. Og sagen er, at hvis du som start-up skal gøre dig forhåbninger om at kunne tage kampen op med de store spillere på markedet, så er du nødt til også at have råd til at være innovativ, siger Karsten Leed og tilføjer:
– Danmark er kendt som et foregangsland inden for fødevarer, men hvis vi fortsat skal være det, så kræver det, at der er råd til at være innovativ i opstartsfasen. En midlertidig fjernelse af selskabsskatten vil betyde, at der bliver frigivet midler til innovation, fremfor at det kun kommer til at dreje sig om at etablere de fysiske rammer.

FødevareDanmark er erhvervsorganisation for små og mellemstore aktører inden for fødevaresektoren. Bag organisationen står Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerforeningen for Danmark, KonditorBager A/S,
SMV Fødevarer, Danske Frokost- og Cateringleverandører samt Smagen af Danmark.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Fødevareproduktion, Markedsføring, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik