• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencer30. 09. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Fødevaredagen kårer branchens dygtigste

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencer30. 09. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Årets prisvindere ved Fødevaredagen bliver belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Fra venstre: Mejeriansvarlig James Dobson, Rema 1000, Stenlille, Frugt- og grøntansvarlig Martin Rysgaard Hansen, Rema 1000, Fårevejle, Slagtermester Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg, Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus, Slagtermester Christian Balle, MENY Domus Vista, Frederiksberg, Flemming Nør-Pedersen, Direktør i Landbrug & Fødevarer, Frugt- og grøntansvarlig Uffe Larsen, MENY, Fredericia, Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group. Foto: Carsten Andersen.

Corona-situationen har rusket i den danske fødevarebranche. Foodservice-industrien har fået et knæk, mens detailhandlen har haft perioder med stor travlhed. Det har tvunget hele branchen til at tænke i kreative løsninger, og det blev anerkendt ved Fødevaredagen den på Hindsgavl Slot ved Middelfart.


Bæredygtig, innovativ og inspirerende

Traditionen tro blev der overrakt priser til de førende ildsjæle i fødevarebranchen. I alt blev otte priser i fem kategorier overrakt. Vinderne er de ildsjæle, der har turdet at skubbe til grænserne i det forgangne år og som har haft modet til at gå forrest i en omskiftelig tid for fødevarebranchen. Perioden op til Fødevaredagen har været præget af skiftende Corona-retningslinjer, og store udfordringer for butikker, kantiner og restauranter. Derfor er priserne ekstra vigtige i år, mener Mette Jasper Gammicchia, markedschef for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.
– Det er vigtigt, at vi hylder hverdagens helte, der gør en ekstra indsats i kantiner, køkkener og butikker. I år har branchen været udfordret på helt nye måder. Derfor er priser som disse vigtigere end nogensinde før. Det handler om at sende et signal til hele fødevaresektoren om, hvordan landets førende madprofessionelle finder kreative, bæredygtige og innovative løsninger.

Også adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, har set frem til dagen.
– Når vi mødes på tværs af erhvervet, bliver vi klogere på hinandens behov og det kommer i sidste ende forbrugerne til gode, fordi produkterne bliver endnu bedre. I år har vi måske ekstra meget brug for at kunne tale sammen, for det har været et hårdt år med store udfordringer i forbindelse med Corona.

Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro offentliggjort på selve Fødevaredagen.

Vinderne på Fødevaredagen 2020

SLAGTERPRISEN Vinder af slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’ Slagtermester Christian Balle, MENY Domus Vista, Frederiksberg. Vinder af slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’ Slagtermester Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg i København.

MEJERIPRISEN Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’ Mejeriansvarlig James Dobson, Rema 1000, Stenlille.
Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus.

FRUGT- OG GRØNTPRISEN Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’ Frugt- og grøntansvarlig Martin Rysgaard Hansen, Rema 1000, Fårevejle.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Frugt- og grøntansvarlig Uffe Larsen, MENY, Fredericia.

KANTINEPRISEN Vinderen af kantineprisen Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group.

KØKKENPRISEN Vinderen af kØkkenprisen: Køkkenet, Vallekilde Højskole,

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik