• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice16. 05. 2024 | Mikkel Bækgaard

Fire danske topkokke er klar til landets største kokkekonkurrence

AktueltFoodservice16. 05. 2024 By Mikkel Bækgaard

Om godt en måned, lørdag 22. juni, løber Sol over Gudhjem af stablen for 15. gang i Gudhjem på Bornholm. Og endnu engang får publikum syn for sagn, når fire af Danmarks absolut dygtigste kokke skal dyste i landets største kokkekonkurrence.

Deltagerne til Sol over Gudhjem 2024

Årets deltagerfelt til Sol over Gudhjem kommer fra Hjørring i nord over Hovedstaden og videre til en af Norges smukke fjorde, hvilket sikrer en mangfoldig og spændende konkurrence.

Årets deltagere er:

  • Artur Kazaritski: Vinder af Sol over Gudhjem 2023, køkkenchef på Hotel Skodsborg, Skodsborg
  • Anders Kiel Holm, Køkkenchef på Villa Vest, Hjørring
  • Anika Madsen: Køkkenchef på Restaurant Iris, Rosendal
  • Christoffer Sørensen, Køkkenchef på Studio, København

Artur Kazaritski er tilbage for at forsvare sin titel som vinder af Sol over Gudhjem, mens Anika Madsen gør comeback efter, at hun sprang til i sidste time i 2018. Christoffer Sørensen og Anders Kiel Holm er dog helt nye deltagere i konkurrencen – ja faktisk er deres tilhørsforhold til Bornholm begrænset, hvilket måske kan udfordre dem lidt.

Mystery Box og lokal inspiration sætter deltagerne på prøve

Sol over Gudhjem sætter fokus på kokkene, på råvarerne og på Bornholm, som deltagerne skal fortolke i deres retter.

“Bornholm er et stort parameter i bedømmelsen. Sidste år fik Artur mange point, da han serverede en Krøllebølle-tuile med en masse urter fra den bornholmske natur. Generelt er deltagerne dygtige til at bruge deres fantasi, selvom de måske ikke kender øen så godt. Men de skal tænke ud af boksen,” siger stifteren Mikkel Marschall.

Deltagerne skal præsentere en forret og en hovedret inden for en given tidsramme. Til forretten får deltagerne en “Mystery Box” med råvarer på konkurrencedagen. Det eneste, de kender til forretten, er at asparges indgår som hovedingrediens. Deltagerne har derimod to måneder til at forberede hovedretten, og Mikkel Marschall ser frem til deres serveringer:

“Deltagerne får en hel skinke fra Bertels Gris, der skal kombineres med brun farin, krydderier og kaffe. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvordan deltagerne mestrer de stærke smage i forhold til grisen, som de har mulighed for at modne og øve sig på i løbet af de to måneders træningsperiode.”

Udover den prestigefyldte titel får vinderen nøglerne til en Audi Q6 E-Tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kr.

Ekspertpanel fra Alchemist, Søllerød Kro, Svinkløv Badehotel og Kadeau

De fire deltagere skal imponere et dommerpanel, der består af Rasmus Munk (Køkkenchef, Alchemist), Nicolai Nørgaard (Kadeau) og de to Bocuse d’Or guldvindere Brian Mark Hansen (Køkkenchef, Søllerød Kro) og Kenneth Toft-Hansen (Forpagter, Svinkløv Badehotel).

Sol Over Gudhjem 2024 arrangeres i samarbejde med TV2 Bornholm. Konkurrencen tv-transmitteres live på TV2 Bornholm lørdag 22. juni 2024. Konkurrencen kan efterfølgende streames på play.tv2bornholm.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik