• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMesser og konferencer21. 02. 2020 | Peter Friis

En sejr for dansk gastronomi

AktueltKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMesser og konferencer21. 02. 2020 By Peter Friis

Gråsten Fjerkræs Berberi Gourmet And indgik i den menu kokkelandsholdet serverede i Stuttgart. (Foto: Jesper Rais).

Som omtalt i FødevareFOKUS onsdag kan det danske cateringlandshold nu kalde sig olympiske mestre efter en fremragende indsats ved OL i Stuttgart.
– Cateringlandsholdets guldmedalje ved OL for kokkelandshold i Stuttgart er en sejr for dansk gastronomi og fødevarer. Det er imponerende. Det var ventet, at selve kokkelandsholdet endte uden for medaljerækken. Det er et ungt hold. Planen er, at holdet først skal toppe ved verdensmesterskabet i Luxembourg i 2022. Marginalerne er små, og det kræver tusindvis af træningstimer. Vi er med hele vejen mod VM.
Det siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ, der er sponsor for Kokkelandsholdet. Foruden cateringlandsholdet omfatter kokkelandsholdet også tjenerlandsholdet og juniorkokkelandsholdet samlet i Dansk Gastronomisk Union.
Gråsten Fjerkræs Berberi Gourmet And indgik i den menu kokkelandsholdet serverede i Stuttgart. Valget af netop Gråsten-anden skete, fordi landsholdets holdkaptajn Christian Wellendorf betragter anden som kvalitetsmæssigt i den absolutte verdensklasse.
– Jeg synes, det er imponerende, at cateringlandsholdet vinder guldmedalje. Det vidner om, at det ikke blot er på restauranterne, at vi er i top, men at vi også kan på cateringområdet. Kokkene kommer jo fra kantiner over hele landet, og her er de med til dagligt at lave buffeter i absolut topklasse til mange, mange mennesker, siger Gunder P. Jensen.

Kokkelandsholdet er på vej mod mere metal til VM
Kokkelandsholdet sluttede på en flot 10. plads og opnåede fine point undervejs i deres to konkurrencer. Før OL var ambitionerne, at Kokkelandsholdet skulle slutte mellem de 10 bedste nationer ud af 29 deltagende lande. Og placeingen som nr. 10 var helt efter planen mod VM i Luxemburg i 2022.
– Ovenpå det enormt flotte resultat for Cateringlandsholdet, var det også med stor tilfredshed at Kokkelandsholdet opnåede vores målsætning om at slutte blandt de 10 bedste. Kokkelandsholdet er relativt nyt hold, men med et enormt talent og kæmpe viljestyrke til at opnå målsætningen om en placering mellem de 3 bedste ved VM i 2022, der vil være den bedste placering for et dansk Kokkelandshold nogensinde. Og når vi er i top-3 er det de små marginaler om man ender som nr. 3 eller nr. 1, siger
Dansk Gastronomisk Unions direktør Morten Juul Andersen om mulighederne for kokkelandsholdet.
Men det er som i så mange andre sportsgrene ikke alene et spørgsmål om talent og vilje, men også et spørgsmål om økonomi.
– Med det Kokkelandshold vi har nu, har vi det der skal til for at kunne kaldes os verdensmestre i 2022. Men hvis vi skulle sammenligne os med fodboldens verden, ville vi være som superligaens Hobro. Der er med i den bedste række på talent, vilje og stærkt sammenhold – men svært ved at kæmpe med imod slutspillet om medaljerne, da spillerne ikke kan træne med den samme intensitet og antal gange som holdene fra FCK og Midtjylland. Men hvis klubben havde en stærkere økonomi, kunne der skabes de optimale forhold for spillerne med mere træning, flere trænere, bedre forhold osv. For Kokkelandsholdet er det det samme, hvor det er økonomien der spiller ind. Jo flere timer vi kan købe kokkene fri fra deres arbejde jo større er mulighederne for at stå på en af de 3 præmieskamler i 2022. Men uanset hvad vil vi kæmpe videre for at skabe en overraskelse i 2022, slutter Morten Juul Andersen.

Skrevet i: Aktuelt, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik