Danske Madhus styrker sin profil i forhold til levering af måltider til ældre. De opruster nu med to nye markedschefer med stærke kompetencer inden for sundhed og ernæring. Det sker for at underbygge den klare ambition om at fortsætte med at sætte standarden for mad til ældre og borgere med særlige behov. “Vi vil sikre livskvalitet til ældre ved tilbyde velsmagende og ernæringsrigtig mad, der dækker deres behov”, udtaler Mie Lauwersen, ny markedschef i Det Danske Madhus.
Det Danske Madhus leverer mere end 115.000 måltider om ugen til ældre, der har brug for en hjælpende hånd med maden.
I juli 2022 blev Det Danske Madhus opkøbt af den familieejede, tyske koncern apetito, der har opbygget et stort erfaringsgrundlag gennem de sidste 60 år, blandt andet indenfor udvikling af mad til ældre og borgere med særlige kostbehov.
Gennem det seneste års tid, har Det Danske Madhus intensiveret udvikling af velsmagende og ernæringstilpassede måltidsløsninger til ældre i Danmark. Dette opdaterede måltidskoncept skal nu bringes bredere ud i markedet og det skal de to nye markedschefer medvirke til at sikre via en tæt dialog med kommunerne i Danmark.
– Vi tilknytter nu to kompetente og dygtige markedschefer, der skal medvirke til at udbrede kendskabet til Danmarks største og med stor erfaring indenfor madservices til ældre og diæter til personer med særlige kostbehov. Derigennem kan vi sikre den gode og ernæringsrigtige spiseoplevelse for vores ældre borgere i hele Danmark, siger Søren Vilmand, CEO i Det Danske Madhus.
Mie Lauwersen: Større fokus på særlige ernæringsbehov og sundhed
En af de nye markedschefer i Det Danske Madhus er Mie Lauwersen, der er uddannet klinisk diætist, og som de seneste ti år har arbejdet med sundhedspolitik hos Kost og Ernæringsforbundet med særligt fokus på forebyggelse af underernæring og kost til ældre. Hun mener, at velsmagende mad er et grundelement i forhold til at sikre fysisk sundhed og livsglæde hos både ældre og personer med særlige behov:
– Vi vil sikre livskvalitet til ældre ved at tilbyde velsmagende og ernæringsrigtig mad, der dækker deres unikke kostbehov. Derfor glæder jeg mig virkelig meget til at skræddersy og tilpasse vores madservice, så denne i endnu højere grad imødekommer vores ældres individuelle behov. Vi kan gøre en stor forskel i deres hverdag, siger Mie Lauwersen.
Lars Rasmussen: Sæt måltidet på dagsordenen i kommunerne
Markedschef, Lars Rasmussen, skal blandt andet understøtte Det Danske Madhus’ ambition om at sætte måltidet på dagsordenen i de danske kommuner.
Lars Rasmussen er uddannet både kok og klinisk diætist. Han er vant til at planlægge, tilpasse og tilberede måltider, der passer til både den enkelte eller 1.500 personer. Han har blandt andet arbejdet med sondeernæring til nogle af landets alvorligt syge.
Med hans erfaring som både kok og ernæringsspecialist skal dialogen med plejehjem og institutioner om det gode måltid intensiveres:
– Måltidet er et afgørende element i hverdagen for institutionernes beboere, men har i den grad også en indflydelse på personalets frie hænder. Derfor glæder jeg mig til at sætte ernæring, velsmag og faglighed på den lokalpolitiske dagsorden, siger Lars Rasmussen.