• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfekture28. 11. 2023 | Mikkel Bækgaard

Dansk chokolademager kan kalde sig verdensmester for 10. år i træk

AktueltKonfekture28. 11. 2023 By Mikkel Bækgaard

Danske Mikkel Friis-Holm vandt guld til VM i chokolade for 10. år i træk ved International Chocolate Awards World Final i Firenze den 26. november.

Det prestigefulde International Chocolate Awards World Final – chokoladernes svar på VM – er netop overstået, og for 10. år i træk kan danske Mikkel Friis-Holm bryste sig af titlen som verdensmester i chokolade.

Efter en imponerende medaljehøst ved Skandinaviske og Europæiske kvalifikationskonkurrencer i International Chocolate Awards tidligere på året kvalificerede den danske chokolademager sig til slutrunden og World Final, hvor han i oktober og november har dystet mod andre af verdens bedste chokolademagere:

“Det er fantastisk endnu engang at blive anerkendt for vores håndværk, og opleve at de nye chokoladeprodukter lever op til smagsforventningerne. Når jeg søger efter nye smage, får jeg ofte inspiration fra barndomsminder og rejser, hvor jeg har smagt noget, der har fået mig til at tænke, ‘sådan skal det smage.’ Mit mål er at genskabe den samme oplevelse i vores chokolader,” siger Mikkel Friis-Holm, grundlægger af Friis-Holm Chokolade.

Den 26. november 2023 blev vinderne kåret til medaljeoverrækkelsen i Italien, og Mikkel Friis-Holm kunne igen cementere sin plads øverst i chokoladepyramiden med guldmedaljer i hele syv discipliner herunder bedste chokolademager og bedste 100% ren chokolade. Verdensmesteren kom mandag aften hjem til Danmark med sin største høst af guldmedaljer  til et VM i chokolade nogensinde.

Passionen og kvaliteten skal kunne smages

I finalen samles alle medaljevindere fra de regionale og nationale konkurrencer i 2023 for at konkurrere mod hinanden. Hvert år indsendes flere tusinde chokolader til konkurrencen, og ved verdensmesterskabet er det de bedste chokolader, der står over for hinanden.
Chokoladerne skal igennem fem blindsmagninger, hvor der gives point på 26 parametre. Til slut gives én guldmedalje til den højest scorende chokolade i hver disciplin, hvis chokoladen vel at mærke scorer over 90 point ud af 100.

Chokolademesteren Mikkel Friis-Holm hyldes for sit imponerende håndværk og høje kvalitet, der ud over guldmedaljer har ført Hansens Is ind i ejerkredsen i vinteren 2023.

“Min passion for smag har formet mit arbejde, og det er endnu en gang blevet bekræftet, at den nøje udvælgelse af vores kakaobønner spiller en afgørende rolle i at skabe den dybde og intensitet, der kendetegner vores chokolade. Det gælder ikke blot om at have den bedste chokolade blandt deltagerne, det gælder om at have en vis kvalitet, ellers gives der ingen guldmedalje,” siger Mikkel Friis-Holm.

Mikkel Friis-Holm er stolt af endnu engang at vinde ved VM i Chokolade og samtidig støtte op om en positiv udvikling i kakaoproduktionen. Et af International Chocolate Awards mål er på globalt plan at fremme og støtte produktion af chokolade i høj kvalitet. Her er der særligt fokus på, at bønderne, der leverer kakaoen, bliver betalt ordentligt og producerer kakao af en høj kvalitet med en transparent forsyningskæde.

Mikkel Friis-Holm vandt 7 guldmedaljer og en lang række sølv- og bronzemedaljer i konkurrencen. Han vandt guld i kategorierne:

  • Bedste chokolademager
  • Bedste etiske handel
  • Bedste mørke chokolade for chokoladen Barba 70%
  • Bedste mælkechokolade for chokoladen Dark Milk 55%
  • Bedste højprocent (85% +) for chokoladen La Dalia 85%
  • Bedste 100% ren chokolade for chokoladen La Dalia 100%
  • Bedste mælkechokolade med “noget i” for chokoladen O’Payo milk 50% Liquorice

Han vandt desuden sølvmedaljer for blandt andet hans fyldte Frederiksdal kirsebær og marcipanbrød.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik