• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfekture28. 11. 2023 | Mikkel Bækgaard

Dansk chokolademager kan kalde sig verdensmester for 10. år i træk

AktueltKonfekture28. 11. 2023 By Mikkel Bækgaard

Danske Mikkel Friis-Holm vandt guld til VM i chokolade for 10. år i træk ved International Chocolate Awards World Final i Firenze den 26. november.

Det prestigefulde International Chocolate Awards World Final – chokoladernes svar på VM – er netop overstået, og for 10. år i træk kan danske Mikkel Friis-Holm bryste sig af titlen som verdensmester i chokolade.

Efter en imponerende medaljehøst ved Skandinaviske og Europæiske kvalifikationskonkurrencer i International Chocolate Awards tidligere på året kvalificerede den danske chokolademager sig til slutrunden og World Final, hvor han i oktober og november har dystet mod andre af verdens bedste chokolademagere:

“Det er fantastisk endnu engang at blive anerkendt for vores håndværk, og opleve at de nye chokoladeprodukter lever op til smagsforventningerne. Når jeg søger efter nye smage, får jeg ofte inspiration fra barndomsminder og rejser, hvor jeg har smagt noget, der har fået mig til at tænke, ‘sådan skal det smage.’ Mit mål er at genskabe den samme oplevelse i vores chokolader,” siger Mikkel Friis-Holm, grundlægger af Friis-Holm Chokolade.

Den 26. november 2023 blev vinderne kåret til medaljeoverrækkelsen i Italien, og Mikkel Friis-Holm kunne igen cementere sin plads øverst i chokoladepyramiden med guldmedaljer i hele syv discipliner herunder bedste chokolademager og bedste 100% ren chokolade. Verdensmesteren kom mandag aften hjem til Danmark med sin største høst af guldmedaljer  til et VM i chokolade nogensinde.

Passionen og kvaliteten skal kunne smages

I finalen samles alle medaljevindere fra de regionale og nationale konkurrencer i 2023 for at konkurrere mod hinanden. Hvert år indsendes flere tusinde chokolader til konkurrencen, og ved verdensmesterskabet er det de bedste chokolader, der står over for hinanden.
Chokoladerne skal igennem fem blindsmagninger, hvor der gives point på 26 parametre. Til slut gives én guldmedalje til den højest scorende chokolade i hver disciplin, hvis chokoladen vel at mærke scorer over 90 point ud af 100.

Chokolademesteren Mikkel Friis-Holm hyldes for sit imponerende håndværk og høje kvalitet, der ud over guldmedaljer har ført Hansens Is ind i ejerkredsen i vinteren 2023.

“Min passion for smag har formet mit arbejde, og det er endnu en gang blevet bekræftet, at den nøje udvælgelse af vores kakaobønner spiller en afgørende rolle i at skabe den dybde og intensitet, der kendetegner vores chokolade. Det gælder ikke blot om at have den bedste chokolade blandt deltagerne, det gælder om at have en vis kvalitet, ellers gives der ingen guldmedalje,” siger Mikkel Friis-Holm.

Mikkel Friis-Holm er stolt af endnu engang at vinde ved VM i Chokolade og samtidig støtte op om en positiv udvikling i kakaoproduktionen. Et af International Chocolate Awards mål er på globalt plan at fremme og støtte produktion af chokolade i høj kvalitet. Her er der særligt fokus på, at bønderne, der leverer kakaoen, bliver betalt ordentligt og producerer kakao af en høj kvalitet med en transparent forsyningskæde.

Mikkel Friis-Holm vandt 7 guldmedaljer og en lang række sølv- og bronzemedaljer i konkurrencen. Han vandt guld i kategorierne:

  • Bedste chokolademager
  • Bedste etiske handel
  • Bedste mørke chokolade for chokoladen Barba 70%
  • Bedste mælkechokolade for chokoladen Dark Milk 55%
  • Bedste højprocent (85% +) for chokoladen La Dalia 85%
  • Bedste 100% ren chokolade for chokoladen La Dalia 100%
  • Bedste mælkechokolade med “noget i” for chokoladen O’Payo milk 50% Liquorice

Han vandt desuden sølvmedaljer for blandt andet hans fyldte Frederiksdal kirsebær og marcipanbrød.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik