• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelse14. 09. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Danmarks bedste sommelier 2020

AktueltDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelse14. 09. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Et felt bestående af 17 af landets førende sommelierer samledes en lun morgen i september på Restaurant Trio i hjertet af København, for at indlede konkurrencen om at blive landets bedste sommelier.

Identificer værten og start serveringen, lød det fra Christian Aarøe, præsident i Dansk Sommelier Forening, da finalen i DM i sommelier blev skudt i gang. Foto: A.B.N.
Identificer værten og start serveringen, lød det fra Christian Aarø, præsident i Dansk Sommelier Forening, da finalen i DM i sommelier blev skudt i gang. Foto: A.B.N.

Først skulle de igennem en test bestående af 60 spørgsmål, hvis formål var at vise deltagernes viden inden for vin og andre drikkevarer, inklusiv historie, geografi, produktionsmetoder. Derefter en række forskellige opgaver inden for mad- og drikke pairings, blindsmagninger af forskellige drikkevarer, blandt andet inkluderende øl af typen IPA, såvel som smagninger og beskrivelser af to danske oste, hvor deltagerne skulle anbefale drikkevarer til de pågældende – heriblandt drikkevarer, der ikke indgår i kategorien vin. Derudover skulle de også identificere fejl på en kundes faktura for et restaurantbesøg og så sluttede den indledende konkurrence af med endnu en blindsmagning, hvor de skulle identificere og beskrive en Noilly Prat (vermouth).

Dansk ost var også en del af pensum, da landets bedste sommelier skulle findes. Foto: A.B.N.
Dansk ost var også en del af pensum, da landets bedste sommelier skulle findes. Foto: A.B.N.

En jury bestående af William Wouters, vice præsident i den internationale sommelier forening, ASI, Peer F Holm, præsident i den tyske sommelier forening samt præsident for Dansk Sommelier Forening Christian Aarø og vice præsident og Head of the Jury, Tim Vollerslev, gennemgik herefter de 17 deltageres resultater og fandt de tre bedste til finalen, der fandt sted samme eftermiddag i Axelborg salen, der i samarbejde med Tivolis Nimb havde sørget for flotte rammer til en velbesøgt finale.

De tre finalister gennemgik, på scenen foran publikum, et restaurantscenarium med to borde, med hver fire gæster. Her bad Christian Aarø deltagerne om at anbefale og forklare Champagne vintage 2002 for gæster samt anbefale drikkevarer til en seksretters menu, de fik præsenteret under eksaminationen. Benspændet var, at vinene skulle være fra forskellige lande, forskellige druetyper og forskellige årgange. Andre opgaver bestod i at dekantere og servere en flaske rødvin og afhjælpe en situation, hvor gæsterne havde fået en dårlig flaske vin.

Finalen sluttede ved at de tre deltagere var på scenen samtidig for at identificere fællestræk ved tre sæt af tre forskellige vine. Et slide show der testede finalisternes paratviden samt en lynidentificering af 6 forskellige drikkevarer og til sidst en perfekt skænkning af en magnum flaske i 20 glas.

Årets bedste vinkort blev derefter kåret af Star Wine List, hvor Geranium lavede et regulært hattrick med guld i hele tre kategorier, mens Admiralgade 26 vandt prisen for det ‘bedste korte vinkort’, og restaurant 108 vandt prisen for det ‘bedste naturvinkort’.

Dette års vinder er Rasmus Lunkov Marquart fra Restaurant Lyst i Vejle. Han skal nu kæmpe mod de sidste 10 års vindere af DM i sommelier, om retten til at repræsentere Danmark ved EM og VM. Foto: A.B.N.
Dette års vinder er Rasmus Lunkov Marquart fra Restaurant Lyst i Vejle. Han skal nu kæmpe mod de sidste 10 års vindere af DM i sommelier, om retten til at repræsentere Danmark ved EM og VM. Foto: A.B.N.

Danmarks bedste sommelier i 2020 blev Rasmus Lunkov Marquart, restaurant- og sommelierchef på Restaurant Lyst i Vejle, der sejrede foran Jonathan Gouveia fra Restaurant Ti Trin Ned og Ketil Krongaard Sauer fra sauerwine.dk

Food&Drink var tilstede ved finalen, og du kan læse en længere artikel samt interview med vinderen af DM i sommelier, i det magasin, der udkommer den 13. oktober. Får du ikke magasinet i postkassen, kan du tilmelde dig til at modtage det gratis i din indbakke lige her: Tilmeld dig og få Food&Drink gratis i din indbakke

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Foodservice, Forskning og uddannelse

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik