• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelse14. 09. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Danmarks bedste sommelier 2020

AktueltDrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelse14. 09. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Et felt bestående af 17 af landets førende sommelierer samledes en lun morgen i september på Restaurant Trio i hjertet af København, for at indlede konkurrencen om at blive landets bedste sommelier.

Identificer værten og start serveringen, lød det fra Christian Aarøe, præsident i Dansk Sommelier Forening, da finalen i DM i sommelier blev skudt i gang. Foto: A.B.N.
Identificer værten og start serveringen, lød det fra Christian Aarø, præsident i Dansk Sommelier Forening, da finalen i DM i sommelier blev skudt i gang. Foto: A.B.N.

Først skulle de igennem en test bestående af 60 spørgsmål, hvis formål var at vise deltagernes viden inden for vin og andre drikkevarer, inklusiv historie, geografi, produktionsmetoder. Derefter en række forskellige opgaver inden for mad- og drikke pairings, blindsmagninger af forskellige drikkevarer, blandt andet inkluderende øl af typen IPA, såvel som smagninger og beskrivelser af to danske oste, hvor deltagerne skulle anbefale drikkevarer til de pågældende – heriblandt drikkevarer, der ikke indgår i kategorien vin. Derudover skulle de også identificere fejl på en kundes faktura for et restaurantbesøg og så sluttede den indledende konkurrence af med endnu en blindsmagning, hvor de skulle identificere og beskrive en Noilly Prat (vermouth).

Dansk ost var også en del af pensum, da landets bedste sommelier skulle findes. Foto: A.B.N.
Dansk ost var også en del af pensum, da landets bedste sommelier skulle findes. Foto: A.B.N.

En jury bestående af William Wouters, vice præsident i den internationale sommelier forening, ASI, Peer F Holm, præsident i den tyske sommelier forening samt præsident for Dansk Sommelier Forening Christian Aarø og vice præsident og Head of the Jury, Tim Vollerslev, gennemgik herefter de 17 deltageres resultater og fandt de tre bedste til finalen, der fandt sted samme eftermiddag i Axelborg salen, der i samarbejde med Tivolis Nimb havde sørget for flotte rammer til en velbesøgt finale.

De tre finalister gennemgik, på scenen foran publikum, et restaurantscenarium med to borde, med hver fire gæster. Her bad Christian Aarø deltagerne om at anbefale og forklare Champagne vintage 2002 for gæster samt anbefale drikkevarer til en seksretters menu, de fik præsenteret under eksaminationen. Benspændet var, at vinene skulle være fra forskellige lande, forskellige druetyper og forskellige årgange. Andre opgaver bestod i at dekantere og servere en flaske rødvin og afhjælpe en situation, hvor gæsterne havde fået en dårlig flaske vin.

Finalen sluttede ved at de tre deltagere var på scenen samtidig for at identificere fællestræk ved tre sæt af tre forskellige vine. Et slide show der testede finalisternes paratviden samt en lynidentificering af 6 forskellige drikkevarer og til sidst en perfekt skænkning af en magnum flaske i 20 glas.

Årets bedste vinkort blev derefter kåret af Star Wine List, hvor Geranium lavede et regulært hattrick med guld i hele tre kategorier, mens Admiralgade 26 vandt prisen for det ‘bedste korte vinkort’, og restaurant 108 vandt prisen for det ‘bedste naturvinkort’.

Dette års vinder er Rasmus Lunkov Marquart fra Restaurant Lyst i Vejle. Han skal nu kæmpe mod de sidste 10 års vindere af DM i sommelier, om retten til at repræsentere Danmark ved EM og VM. Foto: A.B.N.
Dette års vinder er Rasmus Lunkov Marquart fra Restaurant Lyst i Vejle. Han skal nu kæmpe mod de sidste 10 års vindere af DM i sommelier, om retten til at repræsentere Danmark ved EM og VM. Foto: A.B.N.

Danmarks bedste sommelier i 2020 blev Rasmus Lunkov Marquart, restaurant- og sommelierchef på Restaurant Lyst i Vejle, der sejrede foran Jonathan Gouveia fra Restaurant Ti Trin Ned og Ketil Krongaard Sauer fra sauerwine.dk

Food&Drink var tilstede ved finalen, og du kan læse en længere artikel samt interview med vinderen af DM i sommelier, i det magasin, der udkommer den 13. oktober. Får du ikke magasinet i postkassen, kan du tilmelde dig til at modtage det gratis i din indbakke lige her: Tilmeld dig og få Food&Drink gratis i din indbakke

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Foodservice, Forskning og uddannelse

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik