• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en gros20. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa overgår igen sig selv med bedste driftsindtjening i nyere tid

Detailhandel og en gros20. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Dagrofa kom ud af 2024 med 495 mio. kr. i driftsindtjening, hvilket er det bedste resultat i to årtier og mere end 16 procent bedre end året før. Særligt MENY har klaret sig godt.

2024 var endnu et godt år for fødevarekoncernen Dagrofa. Årets omsætning lander på 19,84 mia. kr. hvilket er en forbedring på 449 mio. kr., eller 2,3 procent mere end 2023. Koncernens driftsindtjening tager endnu et hop og ender på 495 mio. kr. en fremgang på mere end 16 procent sammenlignet med 2023 og Dagrofas bedste driftsindtjening i to årtier. Årets resultat ender på 92,6 mio. kr., som er en forbedring på 3,6 procent i forhold til året før.

Fremgang gennem ekspansion og øgede investeringer

Dagrofas detailkæder har i alt åbnet 25 butikker i 2024, og vinder fortsat markedsandele i alle kæder i et marked med svære markedsvilkår præget af lav vækst og lav forbrugertillid.

Dagrofa Logistik tiltrækker kunder både inden for og udenfor Danmarks grænser og gennemgår en stor udvikling for at optimere logistikken til fremtiden. Dagrofa Foodservice forbedrer sit årsresultat og har overskud for tredje år i træk efter flere svære år

”Jeg er særdeles tilfreds med det resultat, vi præsenterer i dag. Vi skaber fortsat vækst i Dagrofa, og vi holder fast i den fremgang, vi har vist nu i flere år. Vi kan være stolte over, at vi igen leverer en tocifret vækst i driftsindtjeningen. Vi har nu leveret 6 år med kontinuerlig fremgang i vores indtjening. Vi afslutter med 2024-regnskabet vores #FremgangSammen strategi, hvor vi de sidste 3 år har forbedret vores overskud med +65 procent og vores driftsindtjening med +35 procent. Det har vi opnået ved flere butikker, vores tydelige markedspositioner, øget konkurrencekraft og takket være vores forretningsmodel med selvstændige købmænd,” siger Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa, og fortsætter;

”Nogle af de væsentligste nedslag i 2024 er, at vi har vundet markedsandele i alle kæder. For andet år i træk blev MENY kåret som Årets Supermarked af B.T.s læsere. Den førsteplads er en bekræftelse af, at kunderne kan lide, hvad vi står for, og konceptet med Danske Madskatte har virkelig manifesteret sig hos både kunder og producenter. I SPAR har vi positioneret os godt. SPAR er blevet hele Danmarks lokale supermarked, og jeg synes, at vores kæder står stærkt og tydeligt i markedet.”

Tomas Pietrangeli hæfter sig også ved, at Dagrofa som fødevarevirksomhed nu når hele vejen rundt med Foodservice, producenter i form af specialistselskaberne, måltidsløsninger med Aarstiderne, dagligvarebutikker og stor vækst i tilstedeværelsen online. Også med tilstedeværelsen på landet og samarbejdet med borgerne i de små bysamfund, skiller Dagrofa sig ud.

Stærk afslutning på strategiperioden

2024 var også sidste år med strategien #FremgangSammen, som ved årsskiftet er blevet afløst af ”Gro’27 – vækst på vores måde”, som er en endnu mere offensiv strategi, hvor Dagrofa vil investere 1,3 mia. kr. i vækst. Det er 30 procent mere end i #FremgangSammen-perioden.

I den strategiperiode, som nu er afsluttet, har Dagrofa forbedret sit resultat med 65 procent, mens driftsindtjeningen er vokset med 35 procent og nu er meget tæt på 500 mio. kr. Markedsandelene i detail er vokset, lige som resultatet på bundlinjen er vokset i både Logistik og Foodservice – særligt sidstnævnte har oplevet en markant vækst med en bundlinje, der er gået fra underskud til overskud og vækstet med 130 millioner kroner.

Tomas Pietrangeli glæder sig også over, at Dagrofa i 2024 har modtaget Landdistriktsprisen for sit arbejde for at sikre dagligvarebutikker i de små byer på landet, hvor vi over de seneste tre år har åbnet 30 butikker med borgerinvolvering og mere end 115 siden 2016.

Milliardmål online og offensivt blik fremad

Dagrofa forventer en stor vækst online. Det gælder områder som dagligvarer online gennem Aarstiderne, salg af mad ud af huset og MENY Vin med mere. Dette salg vil Dagrofa hen over de næste tre år hæve med ca. 25 procent til at udgøre en milliardomsætning.

”I Dagrofa gør vi tingene på vores måde og har fundet nogle attraktive forretningsmodeller, som kunderne benytter. Derfor har vi set en pæn vækst i vores online tilbud i både 2023 og 2024. Vi kan se, at vi har ramt noget i markedet, som virker, og giver rentable løsninger. Det arbejde kommer vi til at bygge videre på, og det er helt givet, at Aarstiderne også spiller ind i den målsætning,” siger Tomas Pietrangeli.

Fra årsskiftet blev Aarstiderne en del af Dagrofa, og det ligger fast, at Aarstiderne kommer ud i alle MENY-butikker i shop-in-shops, som det første af en række tiltag. Købet af Aarstiderne er en del af en strategisk satsning for Dagrofa, hvor fokus på det lokale, på danske kvalitetsvarer og nemme måltidsløsninger er en vigtig del af den nye offensive strategi.

”Vi er klar til at investere 1,3 mia. kr. i strategiperioden til og med 2027. I den periode vil vi vokse hurtigere og stærkere end nogensinde før. Vi vil vinde mere af markedet i alle vores forretningsben, og fx skal MENY være Danmarks stærkeste dagligvarebrand, en titel vi de seneste år er rykket tættere på. Som danskere bruger vi mindre og mindre tid i køkkenet, men vi stadig skal have sunde og velsmagende måltider. Den løsning vil vi levere og være bedst til,”siger Tomas Pietrangeli.

Årsregnskabet for 2024 bliver endeligt godkendt på generalforsamlingen den 3. april 2025.

Skrevet i: Detailhandel og en gros

Seneste nyt fra redaktionen

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik