• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en gros20. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa overgår igen sig selv med bedste driftsindtjening i nyere tid

Detailhandel og en gros20. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Dagrofa kom ud af 2024 med 495 mio. kr. i driftsindtjening, hvilket er det bedste resultat i to årtier og mere end 16 procent bedre end året før. Særligt MENY har klaret sig godt.

2024 var endnu et godt år for fødevarekoncernen Dagrofa. Årets omsætning lander på 19,84 mia. kr. hvilket er en forbedring på 449 mio. kr., eller 2,3 procent mere end 2023. Koncernens driftsindtjening tager endnu et hop og ender på 495 mio. kr. en fremgang på mere end 16 procent sammenlignet med 2023 og Dagrofas bedste driftsindtjening i to årtier. Årets resultat ender på 92,6 mio. kr., som er en forbedring på 3,6 procent i forhold til året før.

Fremgang gennem ekspansion og øgede investeringer

Dagrofas detailkæder har i alt åbnet 25 butikker i 2024, og vinder fortsat markedsandele i alle kæder i et marked med svære markedsvilkår præget af lav vækst og lav forbrugertillid.

Dagrofa Logistik tiltrækker kunder både inden for og udenfor Danmarks grænser og gennemgår en stor udvikling for at optimere logistikken til fremtiden. Dagrofa Foodservice forbedrer sit årsresultat og har overskud for tredje år i træk efter flere svære år

”Jeg er særdeles tilfreds med det resultat, vi præsenterer i dag. Vi skaber fortsat vækst i Dagrofa, og vi holder fast i den fremgang, vi har vist nu i flere år. Vi kan være stolte over, at vi igen leverer en tocifret vækst i driftsindtjeningen. Vi har nu leveret 6 år med kontinuerlig fremgang i vores indtjening. Vi afslutter med 2024-regnskabet vores #FremgangSammen strategi, hvor vi de sidste 3 år har forbedret vores overskud med +65 procent og vores driftsindtjening med +35 procent. Det har vi opnået ved flere butikker, vores tydelige markedspositioner, øget konkurrencekraft og takket være vores forretningsmodel med selvstændige købmænd,” siger Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa, og fortsætter;

”Nogle af de væsentligste nedslag i 2024 er, at vi har vundet markedsandele i alle kæder. For andet år i træk blev MENY kåret som Årets Supermarked af B.T.s læsere. Den førsteplads er en bekræftelse af, at kunderne kan lide, hvad vi står for, og konceptet med Danske Madskatte har virkelig manifesteret sig hos både kunder og producenter. I SPAR har vi positioneret os godt. SPAR er blevet hele Danmarks lokale supermarked, og jeg synes, at vores kæder står stærkt og tydeligt i markedet.”

Tomas Pietrangeli hæfter sig også ved, at Dagrofa som fødevarevirksomhed nu når hele vejen rundt med Foodservice, producenter i form af specialistselskaberne, måltidsløsninger med Aarstiderne, dagligvarebutikker og stor vækst i tilstedeværelsen online. Også med tilstedeværelsen på landet og samarbejdet med borgerne i de små bysamfund, skiller Dagrofa sig ud.

Stærk afslutning på strategiperioden

2024 var også sidste år med strategien #FremgangSammen, som ved årsskiftet er blevet afløst af ”Gro’27 – vækst på vores måde”, som er en endnu mere offensiv strategi, hvor Dagrofa vil investere 1,3 mia. kr. i vækst. Det er 30 procent mere end i #FremgangSammen-perioden.

I den strategiperiode, som nu er afsluttet, har Dagrofa forbedret sit resultat med 65 procent, mens driftsindtjeningen er vokset med 35 procent og nu er meget tæt på 500 mio. kr. Markedsandelene i detail er vokset, lige som resultatet på bundlinjen er vokset i både Logistik og Foodservice – særligt sidstnævnte har oplevet en markant vækst med en bundlinje, der er gået fra underskud til overskud og vækstet med 130 millioner kroner.

Tomas Pietrangeli glæder sig også over, at Dagrofa i 2024 har modtaget Landdistriktsprisen for sit arbejde for at sikre dagligvarebutikker i de små byer på landet, hvor vi over de seneste tre år har åbnet 30 butikker med borgerinvolvering og mere end 115 siden 2016.

Milliardmål online og offensivt blik fremad

Dagrofa forventer en stor vækst online. Det gælder områder som dagligvarer online gennem Aarstiderne, salg af mad ud af huset og MENY Vin med mere. Dette salg vil Dagrofa hen over de næste tre år hæve med ca. 25 procent til at udgøre en milliardomsætning.

”I Dagrofa gør vi tingene på vores måde og har fundet nogle attraktive forretningsmodeller, som kunderne benytter. Derfor har vi set en pæn vækst i vores online tilbud i både 2023 og 2024. Vi kan se, at vi har ramt noget i markedet, som virker, og giver rentable løsninger. Det arbejde kommer vi til at bygge videre på, og det er helt givet, at Aarstiderne også spiller ind i den målsætning,” siger Tomas Pietrangeli.

Fra årsskiftet blev Aarstiderne en del af Dagrofa, og det ligger fast, at Aarstiderne kommer ud i alle MENY-butikker i shop-in-shops, som det første af en række tiltag. Købet af Aarstiderne er en del af en strategisk satsning for Dagrofa, hvor fokus på det lokale, på danske kvalitetsvarer og nemme måltidsløsninger er en vigtig del af den nye offensive strategi.

”Vi er klar til at investere 1,3 mia. kr. i strategiperioden til og med 2027. I den periode vil vi vokse hurtigere og stærkere end nogensinde før. Vi vil vinde mere af markedet i alle vores forretningsben, og fx skal MENY være Danmarks stærkeste dagligvarebrand, en titel vi de seneste år er rykket tættere på. Som danskere bruger vi mindre og mindre tid i køkkenet, men vi stadig skal have sunde og velsmagende måltider. Den løsning vil vi levere og være bedst til,”siger Tomas Pietrangeli.

Årsregnskabet for 2024 bliver endeligt godkendt på generalforsamlingen den 3. april 2025.

Skrevet i: Detailhandel og en gros

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik