• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice27. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa Foodservice leverer igen sorte tal og løfter årets resultat

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice27. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

En af landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice – kan i 2024 for tredje år i træk præsentere et positivt årsregnskab. I 2025 er der fokus på at skabe bedre kundeoplevelser og at vinde nye kunder i forlængelse af den nye vækststrategi Gro’27.

Michael Christensen er direktør for Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice har igen formået at bygge videre på det stabile økonomiske fundament, som virksomheden har stået på i de senere år. For tredje gang i træk kan fødevaregrossisten præsentere et årsregnskab med sorte tal på bundlinjen. Årets resultat for Dagrofa Foodservice lander således på 68,9 mio. kr., hvilket er en forbedring på 28,2 mio. kr. Samtidig lyde virksomhedens EBITDA på 93,3 mio. kr., hvilket er en vækst på 1 mio. kr. i forhold til året før.

“Jeg er selvfølgelig glad for, at vi fortsætter den positive udvikling med at have sorte tal på bundlinjen og et forbedret driftsresultat. Først og fremmest er jeg dog meget tilfreds med, at vi i 2024 nåede en række vigtige milepæle i strategiske projekter, som får stor kommerciel betydning for os fremover. F.eks. lancerede vi en ny og brugervenlig e-commerce løsning, hvor det er blevet nemmere og mere inspirerende for restauranter at handle online ind hos os. Vi investerede også i at modernisere vores Cash & Carry-butikker, og der fik vi gennemført en række ombygninger i 2024, hvilket efterfølgende har givet fine salgsresultater,” siger Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, og uddyber:

”Vi har også oplevet fremgang, når det handler om at tilbyde et mere attraktivt logistisk setup, så vores kunder ude i de professionelle køkkener får en bedre service i hverdagen. Samtidig har vi videreudviklet vores position som en aktør, der er med til at udvikle madscenen i Danmark, og vi havde bl.a. deltagerrekord til vores store inspirationsmesse for professionelle køkkener i efteråret. Derudover vil jeg gerne fremhæve, at vores specialistselskaber Grøn Fokus, HKI Ost, Grambogård og Prima Frugt igen i 2024 bidrager til et tilfredsstillende årsresultat.”

Ikke helt på ønsket niveau

Omsætningen nåede i 2024 ikke helt op på det ønskede niveau, hvilket bl.a. skyldes et fortsat faldende tobakssalg i Cash & Carry-butikkerne og afgangen af en national kunde, men Michael Christensen ser alligevel meget fortrøstningsfuldt på situationen:

”Jeg havde da gerne set en højere omsætning, men det jeg hæfter mig særligt ved er, at vi sidste år lykkedes med at vinde nogle store kontrakter med hhv. BuzzCPH – som står bag Jagger, Otto og Ritta – og kæden Kylling & Co. De aftaler kommer vi for alvor til at se effekten af i 2025 og fremover, og jeg oplever helt generelt, at markedet ser os som en attraktiv partner.”

Det er for nylig også blevet offentliggjort, at den danskejede hotelkæde Comwell Hotels netop har underskrevet en ny længerevarende samarbejdsaftale med Dagrofa Foodservice.

Udvikling af kundeoplevelsen i 2025

I december 2024 blev den nye vækststrategi ”Gro’27 – vækst på vores måde” præsenteret, og den handler grundlæggende om, at Dagrofa Foodservice skal styrke sin markedsposition.

Et konkret mål er, at Dagrofa Foodservice frem til 2027 skal vækste med 2.000 nye lokale kunder. Det skal bl.a. opnås gennem en opjustering og efteruddannelse af salgsstyrken, så virksomheden bliver endnu mere synlig lokalt, og så skal der også drages fordel af den tidligere nævnte webshop, der medfører en markant forbedret digital indkøbsoplevelse.

Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, fortæller:

”Vi går optimistisk ind i 2025 med nogle spændende initiativer, som skal understøtte de klare vækstambitioner, der er en del af vores nye strategi. Vores nye webshop målrettet vores kunder i den udkørende del af forretningen har vi store forventninger til, men vi forbereder også et særdeles interessant digitalt samarbejde i forhold til vores Cash & Carry-butikker, som vi kan fortælle mere om senere på året.”

Han fortsætter:

”Jeg kan dog allerede nu løfte sløret for, at vi om nogle få uger er færdige med to nye moderniseringer af Cash & Carry-butikkerne i Aalborg og Odense. Derudover oplever vi her i starten af 2025 en fin tilstrømning af både lokale kunder og ikke mindst tilgang af et par af de helt store aktører i spise- og underholdningsbranchen. Så vi står et rigtigt godt sted i Dagrofa Foodservice, og vi er parate til at indfri de vækstmål, som vi har sat os for os selv i Gro’27-strategien.”

Dagrofa Foodservice er en del af Dagrofa-koncernen, der for nylig præsenterede årsregnskab for 2024 med den bedste driftsindtjening i nyere tid.

Årsregnskabet for 2024 bliver endeligt godkendt den 3. april 2025. 

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik