• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer12. 09. 2024 | Mikkel Bækgaard

Cateringmesse Øst: En inspirerende platform for fødevarebranchen

AktueltMesser og konferencer12. 09. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når Cateringmesse Øst onsdag i næste uge slår dørene op, forventer arrangørerne, at blandt andet convenienceprodukter af høj kvalitet vil fylde meget. For i en tid med udfordringer med arbejdskraft, kan det være nødvendigt med inspiration til lettere arbejdsgange.

Onsdag i næste uge, den 18. september, er det endnu engang tid til af de centrale begivenheder i den danske fødevarebranche. Her går dørene nemlig op til Cateringmesse Øst, hvor køkkenprofessionelle kan mødes med en lang række af leverandører.

Således er Cateringmesse Øst – der er en af i alt fire messer, som AB Catering, BC Catering og Inco i fællesskab afholder hen over året – ifølge arrangør Kim Solberg et vigtigt forum for alle de, der arbejder professionelt med mad. 

“Med vores fokus på respekt for mad, mennesker og miljø tilbyder vi et forum, hvor professionelle kan mødes, udveksle ideer og blive inspireret af de nyeste trends og produkter,” siger Kim Solberg, der sammen med sine kollegaer Rune Bach og Frederik Jensen er tovholder på at arrangere messen.

Og netop det at mødes, er helt centralt, fortsætter han.

“Messen er bygget op omkring et klart formål, nemlig at bringe leverandører og fødevareprofessionelle sammen for at fremme dialog og innovation,” siger han. 

Inspiration er i centrum

‘Respekt for mad, mennesker og miljø’ er årets tema, og det afspejler sig i udstillingerne og de produkter, der præsenteres. De mange udstillere forventes alle at vise deres nyeste og mest innovative produkter frem.

“Hovedfokus for messen er inspiration. Leverandørerne præsenterer deres nyeste produkter, mens fødevareprofessionelle kan få indsigt i, hvad der er på vej i branchen,” forklarer Kim Solberg.

Et af de store temaer i år, forventer Kim Solbjerg, er den grønne omstilling, og hvordan man får mere grønt og plantebaseret ind i køkkenerne. Det er en del af supertrend i disse år og er naturligvis ikke til at komme uden om.

“Jeg forventer klart et stort fokus på det her med, at vi skal spise mindre, men bedre kød. Så grønne alternativer får et stort fokus,” siger han.

Convenience: Ikke kun underlødige og billige produkter

Et andet tema, som Kim Solberg forventer, vil være massivt til stede på messen, er convenience – altså produkter og løsninger, der kan øge bekvemmeligheden, men uden nødvendigvis at sænke kvaliteten i køkkenerne. For i en tid, hvor der kan være udfordringer med at tiltrække nok kvalificerede medarbejdere, kan det være nødvendigt at tænke i tidsbesparende retninger ude i køkkenerne, mener Kim Solberg

“Der er jo ingen tvivl om, at vi er mærket af, at der ikke er så mange hænder ude i branchen –  altså, at der er personalemangel mange steder. Det vil sige, at rigtigt mange kigger i retning af convenience, men af høj kvalitet. Og det kan man heldigvis sagtens få i dag,” siger han.

Faktisk er convenience et område, der er i rivende udvikling hos de leverandører, der er repræsenteret på messen, forklarer Kim Solberg

“Det fylder rigtigt meget, og det er et område, der har bevæget sig hastigt over de senere år. Convenience-produkter findes af meget, meget høj kvalitet. I dag er convenience ikke blot underlødige produkter eller et billigt alternativ, nærmest tværtimod. Ofte er det et dyrere alternativ, men det kan være en oplagt løsning og et alternativ, som taler ind i kundernes behov.”

Back to basic–messe

Cateringmesse Øst har tidligere eksperimenteret med forskellige formater og lokationer for messen, blandt andet i Cirkusland og på Hotel- og Restaurantskolen. Men efter corona har Kim Solberg og hans kolleger oplevet en trang blandt både udstillere og besøgende til at vende tilbage til det helt klassiske messeformat, hvor møder og dialog er i højsædet. Så ligesom det var tilfældet på forrige messe i 2022, er Cateringmesse Øst i år at finde i Brøndbyhallen i en helt traditionel messeopsætning.

“Det var en stor succes sidste gang, så vi har valgt at holde fast i det format i år. Her regner vi med at kunne præsentere en bred vifte af leverandører,” fortæller Kim Solberg, der håber på, at ligeså mange som sidste år vil finde vej til Brøndby den 18 september.

Læs mere og tilmeld dig til Cateringmesse Øst

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik