• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 09. 2023 | Mikkel Bækgaard

Carlsberg opfylder forpligtelser om at reducere klimaudledning i hele værdikæden

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 09. 2023 By Mikkel Bækgaard

Den seneste vurdering af Carlsberg Groups Co2-udledning i deres værdikæde bekræfter, at Carlsberg har opnået sit mål for 2022 om at reducere kulstofudledningen på tværs af hele værdikæden. Det er lige fra dyrkning af bygmarker til genanvendelse af flasker og dåser. Målet har været at opnå en reduktion på 15 procent i forhold til 2015 – de tal er nu opnået med en reduktion på 16 procent.

Carlsberg truck

Lavere kulstofløsninger i maltningsprocesserne. Eliminering af kul på Carlsbergs bryggerier. Mindre kulstof i emballage. Reduceret energiforbrug i køleskabe på barer og restauranter.

Dette er nogle af de vigtigste drivkræfter, der har gjort det muligt for Carlsberg Group at reducere kulstofudledningen i hele værdikæden mellem 2015 og 2022. Nu kan Carlsberg Group bekræfte, at de har opnået en reduktion på 16 pct. i forhold til værdikædens relative kulstofudledning pr. hektoliter øl produceret (kg CO2e/hl), efter at den nye vurdering er blevet afsluttet i samarbejde med det uafhængige konsulentfirma Carbon Trust.

“Jeg er meget tilfreds med at se, at Carlsberg lever op til sine forpligtelser om at reducere kulstofudledningen. Som ny administrerende direktør er det min ambition at fremme fremskridt, og med disse solide resultater ved 2022-milepælen begynder vi med et solidt fodspor, når vi fortsætter dekarboniseringsrejsen mod 2030 og 2040. Vi har stadig lang vej at gå, især inden for områder som landbrug og emballage – inden for hvilke vi for nylig har forpligtet os til konkrete mål. At opfylde disse nye mål bliver ikke let, men vores hidtidige succes giver mig stor tillid til vores evne til at følge op med konkrete handlinger og resultater,” siger Jacob Aarup-Andersen, administrerende direktør for Carlsberg Group.

I absolutte termer udleder Carlsberg Group cirka 5,5 millioner ton kulstof (CO2e) gennem sin hele værdikæde. Dette tal er forblevet stabil siden 2015 – med en let absolut reduktion – mens forretningen er vokset i samme periode. I relative termer reducerede Carlsberg udledningerne fra 60 kg CO2e/hl i 2015 til 50 kg CO2e/hl i 2022.

Godt på vej mod NUL

Alle de store trin i Carlsberg Groups værdikæde bidrager til reduktionen af udledningerne. Inden for landbrug og forarbejdning er der opnået en reduktion på 17 pct.. På Carlsbergs bryggerier er der opnået en reduktion på 41 pct., og inden for emballage, distribution og køling er udledningerne blevet reduceret med henholdsvis 8 pct., 4 pct. og 19 pct.

“Jeg er meget stolt af de fremskridt, vi har gjort mod et NUL kulstofaftryk ved at reducere vores udledninger i overensstemmelse med vores løfter. Da vi lancerede vores Together Towards ZERO-program i 2017, var vi blandt de første til at introducere videnskabeligt baserede klimamål i overensstemmelse med Parisaftalen om klimaforandringer. Frem til blot få år senere er vi nu en del af en større bevægelse af virksomheder, der har sat ambitiøse mål for at dekarbonisere deres drift og værdikæder. Jeg er begejstret for at se kolleger og leverandører reducere vores fælles påvirkning hver dag – vi får momentum mod NUL, sammen med vores værdikædepartnere og branchekolleger,” siger Victor Shevtsov, EVP Integrated Supply Chain.

Carlsberg Group har opnået relative reduktioner i udledningerne i alle regioner. I Asien blev relative udledninger reduceret med 21 pct, i Vesteuropa blev relative udledninger reduceret med 17 pct, og i Central- og Østeuropa blev relative udledninger reduceret med 12 pct.

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik