• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 09. 2023 | Mikkel Bækgaard

Carlsberg opfylder forpligtelser om at reducere klimaudledning i hele værdikæden

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 09. 2023 By Mikkel Bækgaard

Den seneste vurdering af Carlsberg Groups Co2-udledning i deres værdikæde bekræfter, at Carlsberg har opnået sit mål for 2022 om at reducere kulstofudledningen på tværs af hele værdikæden. Det er lige fra dyrkning af bygmarker til genanvendelse af flasker og dåser. Målet har været at opnå en reduktion på 15 procent i forhold til 2015 – de tal er nu opnået med en reduktion på 16 procent.

Carlsberg truck

Lavere kulstofløsninger i maltningsprocesserne. Eliminering af kul på Carlsbergs bryggerier. Mindre kulstof i emballage. Reduceret energiforbrug i køleskabe på barer og restauranter.

Dette er nogle af de vigtigste drivkræfter, der har gjort det muligt for Carlsberg Group at reducere kulstofudledningen i hele værdikæden mellem 2015 og 2022. Nu kan Carlsberg Group bekræfte, at de har opnået en reduktion på 16 pct. i forhold til værdikædens relative kulstofudledning pr. hektoliter øl produceret (kg CO2e/hl), efter at den nye vurdering er blevet afsluttet i samarbejde med det uafhængige konsulentfirma Carbon Trust.

“Jeg er meget tilfreds med at se, at Carlsberg lever op til sine forpligtelser om at reducere kulstofudledningen. Som ny administrerende direktør er det min ambition at fremme fremskridt, og med disse solide resultater ved 2022-milepælen begynder vi med et solidt fodspor, når vi fortsætter dekarboniseringsrejsen mod 2030 og 2040. Vi har stadig lang vej at gå, især inden for områder som landbrug og emballage – inden for hvilke vi for nylig har forpligtet os til konkrete mål. At opfylde disse nye mål bliver ikke let, men vores hidtidige succes giver mig stor tillid til vores evne til at følge op med konkrete handlinger og resultater,” siger Jacob Aarup-Andersen, administrerende direktør for Carlsberg Group.

I absolutte termer udleder Carlsberg Group cirka 5,5 millioner ton kulstof (CO2e) gennem sin hele værdikæde. Dette tal er forblevet stabil siden 2015 – med en let absolut reduktion – mens forretningen er vokset i samme periode. I relative termer reducerede Carlsberg udledningerne fra 60 kg CO2e/hl i 2015 til 50 kg CO2e/hl i 2022.

Godt på vej mod NUL

Alle de store trin i Carlsberg Groups værdikæde bidrager til reduktionen af udledningerne. Inden for landbrug og forarbejdning er der opnået en reduktion på 17 pct.. På Carlsbergs bryggerier er der opnået en reduktion på 41 pct., og inden for emballage, distribution og køling er udledningerne blevet reduceret med henholdsvis 8 pct., 4 pct. og 19 pct.

“Jeg er meget stolt af de fremskridt, vi har gjort mod et NUL kulstofaftryk ved at reducere vores udledninger i overensstemmelse med vores løfter. Da vi lancerede vores Together Towards ZERO-program i 2017, var vi blandt de første til at introducere videnskabeligt baserede klimamål i overensstemmelse med Parisaftalen om klimaforandringer. Frem til blot få år senere er vi nu en del af en større bevægelse af virksomheder, der har sat ambitiøse mål for at dekarbonisere deres drift og værdikæder. Jeg er begejstret for at se kolleger og leverandører reducere vores fælles påvirkning hver dag – vi får momentum mod NUL, sammen med vores værdikædepartnere og branchekolleger,” siger Victor Shevtsov, EVP Integrated Supply Chain.

Carlsberg Group har opnået relative reduktioner i udledningerne i alle regioner. I Asien blev relative udledninger reduceret med 21 pct, i Vesteuropa blev relative udledninger reduceret med 17 pct, og i Central- og Østeuropa blev relative udledninger reduceret med 12 pct.

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik