Hvem kan kreere den bedste ret baseret på nordjyske råvarer og friskfanget havtaske?
Den udfordring tog en række ambitiøse kokke fra 8 nordjyske restauranter op på Hirtshals Fiskefestival i weekenden. Vinderen af Local Cooking Nordjylland 2015 blev Brøndums Hotel med retten ”havtaske á la Drachmann”.
Det var køkkenchef Jack Cramers sans for storytelling, der trak Brøndums mod førstepladsen. Jack knyttede sin konkurrenceret til Holger Drachmanns tid i Skagen og hans forkærlighed for fladfisk med skaldyrssauce.
Fisken var grillet på ben med smør med en urtesamling af granskud, hvidløg, rosmarin og salvie fra egen urtehave – tilført en smørsauce med østers fra Limfjorden, grangele, crudité af grønne jordbær og spæde grillede syltede agurker.
Lige i hælene på vinderen var Svinkløv Badehotels Amin Ahmed, som blev nr. 2 lige før Dennis Juhl fra Ruths Hotel, der så blev nr. 3.