• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MejeriTop08. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Breaking news: Arla på vej mod fusion

MejeriTop08. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Arla Foods og DMK Group kan i dag annoncere, at de har til hensigt at fusionere og skabe det stærkeste andelsmejeri i Europa. Fusionen samler mere end 12.000 landmænd, og man sigter mod at blive et fælles andelsselskab med en samlet proforma-omsætning på 19 milliarder EUR.

“Med dette skridt bevæger vi os i retning af at skabe fremtidens mejeri, forbedre næringsrig mælkeproduktion af høj kvalitet og innovation i Europa og globalt, samtidig med at vi sikrer en stærk mælkepris til vores ejere. Fusionen skal godkendes af repræsentantskaberne i andelsselskaberne samt af myndighederne,” skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Fusionen mellem Arla Foods og DMK Group er en forening af fælles værdier og komplementære styrker og vil skabe det største andelsmejeri i Europa. Andelsselskaberne har gennem generationer samlet landmænd, og den fusionerede enhed vil forme fremtiden for mejeriindustrien for kommende generationer. Det fælles andelsselskab vil have en solid forsyning af mælk i de kommende år, hvilket sikrer den økonomiske evne til at investere i fremtidens mejeri. 

Arla Foods og DMK Group har med succes samarbejdet om flere projekter i de senere år, blandt andet joint venture-projektet ArNoCo, som forarbejder valle fra DMK’s osteproduktion til valleproteinkoncentrat og laktose af høj kvalitet til Arlas globale ingrediensforretning. 

”Fundamentet for dette partnerskab er vores fælles værdier, og jeg er utrolig stolt af den foreslåede fusion, som er en win-win for begge andelsselskaber. Styrken i både Arla og DMK Group ligger i vores fælles engagement i kvalitet og innovation, og jeg ser DMK Group som den perfekte partner til at forme et nyt og styrket Arla, der er klar til at være førende i mejeriindustrien,” sigerJan Toft Nørgaard, bestyrelsesformand for Arla Foods.

Styrker modstandsdygtighed

Også hos DMK Group ser man frem mod fusionen:

”Vi er stolte af den planlagte fusion med Arla, et andelsselskab, der deler vores engagement i innovation og værdiskabelse. Partnerskabet styrker vores andelsselskabers modstandsdygtighed og bidrager væsentligt til at styrke vores landmænds konkurrenceevne. Sammen kan vi udvide vores rækkevidde for vores mejeriprodukter og dermed forbedre vores tilbud og i fællesskab drive den videre udvikling af innovative produkter til gavn for vores andelshavere,” siger Heinz Korte, bestyrelsesformand for DMK Group.

DMK Group er det største andelsmejeri i Tyskland og en meget attraktiv partner, der deler Arlas kerneværdier, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods:

“Vores stærke markedspositioner og produktporteføljer supplerer hinanden rigtig godt, og vores stærke partnerskab gennem de seneste år har vist, at DMK Group er en ideel partner for Arla. Vores fælles markedstilstedeværelse i Europa og globalt vil gøre det muligt for os at sikre vores produktion af sunde mejeriprodukter, sikre en stabil fødevareproduktion i Europa og bringe endnu flere næringsrige produkter til verden og vores kunder. Denne fusion er en naturlig fortsættelse af vores stærke samarbejde til gavn for forbrugerne, vores landmænd og deres mælkepris.” 

Med den foreslåede fusion vil den kombinerede enhed stå kommercielt stærkt gennem mere diversificerede produktporteføljer og markedspositioner på trods af det forventede fald i den samlede europæiske mælkepulje. Som Europas største andelsmejeri er det den klare ambition at udvikle endnu stærkere partnerskaber med kunderne og tilføre værdi til deres forretning, samtidig med at vi tilbyder et attraktivt miljø for landmænd, kolleger og andre forretningspartnere. 

Den fusionerede enhed vil bære Arlas navn. Hovedkvarteret bliver placeret i Viby J i Danmark, og Jan Toft Nørgaard bliver formand. Peder Tuborgh bliver administrerende direktør, og Ingo Müller træder ind i Arlas koncernledelse som EVP for integration efter fusionen.

Skrevet i: Mejeri, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik