• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop27. 07. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Bliver din virksomhed det næste Corona-hotspot?

FødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop27. 07. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Dette noget dystre spørgsmål stillede en af hotel- og restaurantbranchens førende rekrutteringsvirksomheder, FUGL LEONHARDT, sig selv og aktører i branchen. Spørgsmålet kom til at danne grundlag for et nyt idénetværk. En ny platform, hvor aktører i branchen hjælper, sparrer og videndeler med hinanden og åbent fortæller, hvad de har gjort for at være klar til den nye hverdag, som alle står overfor i forbindelse med den gradvise åbning af samfundet og af hotel- og restaurantbranchen. Netværket så dagens lys i marts måned og tæller i dag allerede de første 19 bidragydere og flere er på vej.

Idénetværk opfordrer til kreativitet, vidensdeling og åbenhed

Med indgangsbønnen ”Lad os spille hinanden gode!” har de to partnere i FUGL LEONHARDT, Suzette Fugl og Connie Leonhardt, i løbet af ganske kort tid fået skabt idénetværket med deltagere fra nogle af hotel- og restaurantbranchens førende virksomheder. Deltagerne har sagt ja til at dele ud af de ideer, erfaringer og tiltag, de har iværksat i egen virksomhed i forbindelse Corona krisen. Suzette Fugl og Connie Leonhardt kommenterer:

– Hotel- og restaurantbranchen er en af de brancher, som sammen med luftfart og turisme har været hårdest påvirket af Corona krisen. Hoteller og restauranter har været lukket ned, medarbejdere sendt hjem og flere konkurser har allerede ramt branchen. Som leverandører til branchen, ser vi med største alvor på effekten af krisen nu og i fremtiden, hvilket vi også tydeligt fornemmede hos de virksomheder, som vi kontaktede i forbindelse med tilblivelsen af idénetværket. Samtidig så vi en stor lyst og vilje fra virksomhederne til at hjælpe hinanden og åbent fortælle om de ideer og tiltag, de har iværksat hver især. Og det var netop tankerne bag vores idénetværk. Hvorfor ikke offentliggøre de kreative løsninger, som man har iværksat på eget hotel eller i egen restaurant, så alle kan få glæde af dem og dermed være med til at flere klarer at tilpasse sig til den ”nye normal”? Og vi kunne med stor glæde konstatere, at man var med på ideen hos branchen. Vi fik en meget positiv respons fra aktørerne og et klart ja til at medvirke i netværket.

Under Corona krisen er tryghed og kommunikation blevet nøgleordene hos aktører i branchen

Som deltagere i det nye idénetværk blev virksomhederne stillet en række spørgsmål, som berørte service, værtskab, Sundhedsministeriets anbefalinger, tryghed og kommunikation. Og de personlige fortællinger, som hver virksomhed har delt på idénetværkets platform, viser tydeligt, at der er igangsat masser af gode initiativer, som skal være med til at skabe tryghed for gæster og medarbejdere. Suzette Fugl og Connie Leonhardt fortæller:

– Af de beretninger, som vi har fået ind fra vores netværksdeltagere, kan vi se, at virksomhederne gør ekstremt meget for at imødekomme den nye hverdag, som vi står midt i. Med udgangspunkt i Sundhedsministeriets anbefalinger, gør alle en stor indsats og mere til for at skabe en tryg gæsteoplevelse og en tryg arbejdsplads for deres medarbejdere. Virksomhederne har stor fokus på bl.a. rengøring, forplejning og allervigtigst kommunikation til gæster og medarbejdere.

 Kom i direkte dialog med dine kollegaer i branchen

– Vores idénetværk lægger op til, at man som udgangspunkt kan læse om de forskellige tiltag hos de deltagende virksomheder, men derudover har man mulighed for en direkte dialog med den enkelte virksomhed. Man kan sende en mail til den ansvarlige fra virksomheden via vores platform. Det har været et af de vigtigste formål med idénetværket at sikre, at aktørerne let og hurtigt kunne skabe kontakt til hinanden. Vi håber, at vi på denne vis kan være med til, at vi alle hjælper og videndeler med hinanden, så branchen bliver endnu bedre rustet til den nye hverdag.

Link til idénetværket https://fuglleonhardt.dk/da/covid-19

Skrevet i: Fødevaresikkerhed, Miljø og sundhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik