• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Frugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Banebrydende babymad fra Danmark modtager økonomisk støtte og spås stort globalt vækstpotentiale

Frugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Ma-Mam er verdens første og eneste frysetørrede, økologiske og plantebaserede grøntsagsmos. Det innovative danske madprodukt er designet til babyer fra 4 måneders alderen, og indeholder alle de rette makronæringsstoffer til at støtte barnets udvikling. Nu får Ma-Mam også 40.000 kr. i økonomisk støtte fra Sparringspartnernes grundlægger Niels Buchholst, der ser et stort vækstpotentiale i produkterne.

Kvalitet og innovation i fødevarebranchen kommer ikke af sig selv. Det kræver års erfaring og dyb indsigt i sektoren.

Dette er netop tilfældet for det danske babymadsprodukt Ma-Mam. Bag produktet står Kirsten Mikkelsen Ravnbøl og Louise Brandt, der ikke blot stræber efter at forbedre næringsindholdet i babymad – en kategori som har været under stærk kritik af blandt andet WHO for at indeholde for meget sukker, men som også ønsker at forme fremtidens klimavenlige tilgang til madproduktion.

Alternativ til hjemmelavet babymad

Som forfatter og ernæringsekspert i mad til babyer og småbørn har Kirsten Mikkelsen Ravnbøl fulgt udviklingen på markedet tæt i over 20 år. Her har hun blandt andet observeret, hvordan teorien om hjemmelavet mad ikke altid harmonerer med den virkelighed, forældrene står i. Derfor besluttede hun, at det færdige alternativ til hjemmelavet babymad ikke skulle være et kompromis med børnenes ernæring og udvikling, men følge de officielle anbefalinger og leve op til en høj standard for både kvalitet og smag.

“Mit mål har altid været at sikre, at børn får de bedste betingelser for at vokse og udvikle sig med god ernæring og naturlige fødevarer, samtidig med at skabe madglæde og sunde vaner, de kan tage med sig gennem livet. Men jeg har også erkendt, at travle familier ofte vælger færdiglavet babymad som klemposer og glas, der desværre ikke altid lever op til børns ernæringsbehov” fortæller Kirsten Mikkelsen Ravnbøl.

Ma-Mam består af kartofler, grøntsager, en smule frugt for at runde smagen af, og koldpresset rapsolie. Det er nemlig vigtigt for teamet bag, at produktet rent faktisk smager af grøntsager. Dette er afgørende, da forskning viser, at hvis børn lærer smagen af grøntsager i deres første leveår, kan det øge lysten til at spise grøntsager senere i livet.

Klimafokus og stort vækstpotentiale

Ma-Mam er desuden en game changer i en kategori, hvor babymad normalt kun holder 24 timer på køl – og ofte bliver kasseret, hvis skeen, barnet har haft i munden, rører maden. Babymad er derfor en kategori med stort madspild. Louise Brandt fortæller:

“Som fødevareproducent i dag er man forpligtet til at gennemtænke, hvilket aftryk på klimaet man efterlader. Derfor har vi udviklet et produkt, som ved hjælp af frysetørring ikke kun bevarer næringsindhold, tekstur, duft og smag af grøntsagerne, men som også er med til at forlænge deres levetid med flere år uden brug af energi til opbevaring. Ma-Mam bidrager desuden til at mindske madspild, fordi det er nemt at dosere i selv helt små portionsstørrelser.”

Den frysetørrede grøntsagsmos er blevet taget godt imod af børnefamilierne, som roser produktet for at være tidsbesparende. Det kræver nemlig kun kogende vand for at blive klar, og den kan holde sig i mindst en måned ved stuetemperatur efter åbning.

Ma-Mam er ifølge Sparringspartnernes formand valgt til at modtage iværksætterpakken for sin ambitiøse tilgang til at skabe reel forandring og for deres vækstpotentiale på et stort, uudforsket globalt marked. Det er nærliggende at virksomheden også udvikler produkter til småbørn og voksne, især ældre og småtspisende, hvor problemet med næringsfattige fødevarer er lige så stort.

Sparringspartnerne er en uegennyttig forening, etableret for ti år siden af den erfarne erhvervsmand Niels Buchholst, som også i dag er formand for Sparringspartnerne. Foreningen tilbyder gratis sparring til vækst- og iværksættervirksomheder.
Tilskuddet på de 40.000 kr. kommer fra Niels Buchholst Invest A/S og kombineres med 12 timers sparring som en anerkendelse og hjælpende hånd til stifterne af Ma-Mam og to andre iværksættere. Dermed har Niels Buchholst og Sparringspartnerne de seneste to år uddelt 10 iværksætterpakker.

Skrevet i: Frugt og grønt, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik