• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMejeriØkologi og bæredygtighed09. 04. 2024 | Mikkel Bækgaard

Arla Unika satser på foodservice: Vil tredoble salg af mælk i 2025

AktueltMejeriØkologi og bæredygtighed09. 04. 2024 By Mikkel Bækgaard

Med en tredoblet omsætning de seneste fem år, vokser Arla Unikas forretning for specialoste eksplosivt. Nu vil Arla Unika satse på salg af friskvarer som mælk, kefir og fløde, der lanceres under Arla Unikas moderbrand. Produkterne optimeres i samarbejde med topkokke og foodservicekunder og er en del af forretningsstrategien om at vækste på foodserviceområdet. 

Sofie Biltoft, Arla Unika
Sofie Biltoft-Riis er administrerende direktør i Arla Unika

Topkokke inddrager ostene i menuerne på de danske Michelin-restauranter, og på landets populære caféer, bagerier og kaffebarer sælges de som (og på) varmt brød som prikken over i’et på den såkaldte BMO (bolle med ost). 

På blot fem år er Arla Unikas omsætning tredoblet primært på grund af gourmetostene. Men nu vil man også satse på friskvarer som mælk, kefir og fløde. Det er den økologiske friskvareserie, der før var kendt som Essens fra Arla Unika, som nu bliver en del af Arla Unikas egne brandportefølje. 

”Vi har haft stor succes med at tage mejeri til nye højder ved at udvikle gourmetoste, som vi mener, hører til blandt verdens bedste. Det har danskerne taget virkelig godt imod. Vi ønsker at skabe endnu mere fokus på vores friskvareserie, som består af unikke produkter udvidet i et samspil med topkokke, baristaer og mejerister,” siger Sofie Biltoft-Riis, administrerende direktør i Arla Unika. 

Gennem samarbejde vil Arla Unika skærpe produkterne yderligere ved at lade eksperterne bidrage med deres viden, erfaring og indsigter. 

”Vores ambition er at sælge tre gange så meget mælk inden udgangen af næste år,” siger Sofie Biltoft-Riis. 

Vækstpotentiale i foodservice 

Beslutningen er en del af en ny strategi, der ændrer fokus fra egne butikker og webshop til specialbutikker og foodservice. Det er særligt via foodservice, at Arla Unika tror på, at friskvaresortimentet har potentiale til at nå ud til et bredere publikum. 

”Vores mission har altid været at tage mejeri til nye højder, og det er vi lykkedes med i topgastronomien. Men vi ser et uudnyttet potentiale blandt bagerier og kaffebarer, som er et segment i massiv vækst. Mange af dem har allerede taget vores produkter til sig, og vi sidder stærkt på BMO’en med vores Gammel Knas. Men de øvrige mejeriprodukter spiller også en stor rolle, og her mener vi, at vores mælk højner den samlede smagsoplevelse,” siger Sofie Biltoft-Riis. 

Årstidsmælken er optimeret på efterspørgsel fra kaffebar 

Ligesom der samarbejdes med topkokke for at udvikle oste, der matcher det gastronomiske niveau på restauranterne, bliver samarbejdet med foodservice en essentiel del af videreudviklingen af friskvareserien. Fx er et af nøgleprodukterne, Årstidsmælken, allerede blevet optimeret på efterspørgsel fra baristaer på kaffebarerne. 

”Der er for eksempel kommet nye maskiner rundt omkring på kaffebarerne, som steamer mælken automatisk og af ensartet høj kvalitet. Ved at homogenisere vores Årstidsmælk på et lavt tryk kan vi 

bibeholde den store smag samtidig med, at vi sikrer et ensartet produkt, som kaffebarerne kan bruge, uanset hvilke maskiner de har,” siger Sofie Biltoft-Riis og fortsætter: 

”Smag og funktionalitet er blandt de vigtigste kriterier, vi arbejder med, når vi udvikler nye produkter eller optimerer eksisterende. Det gælder i samarbejdet med kokkene, og det gør vi nu også i samarbejde med baristaer,” siger Sofie Biltoft-Riis. 

Udover, at Årstidsmælken nu er homogeniseret, er der allerede en ny kefirfløde på trapperne, som for nylig blev brugt i det anerkendte verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or. 

Skrevet i: Aktuelt, Mejeri, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

AktueltFoodservicePolitik og eksport18. 09. 2025

HORESTA har forfremmet Jeppe Møller-Herskind til administrerende direktør. Som vicedirektør har han gennem de seneste år været en central del af organisationens medlemsvækst og kommercielle udvikling. Han har desuden været branchens synlige stemme i medierne på mange af de politiske dagsordener.

Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

FoodserviceMesser og konferencerTop18. 09. 2025

Danmarks bedste kantine ligger i Hedensted hos Normal A/S. I hvert fald, hvis man spørger Landbrug & Fødevarer, der mandag kunne afsløre vinderen vinderen af Kantineprisen 2025. Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til

De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 09. 2025

Fødevarepriserne har pil opad, og det rammer danskerne på pengepungen. Det er oplagt at lette momsen på fødevarer – og det kan endda nemt finansieres: Skal momsen på fødevarer sænkes til 15 pct., skal momsen på andre varer som f.eks. cykler og elektronik hæves med blot 1,6 pct. Det viser nye

I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl sender fælles opfordring til kunderne: Køb Fairtrade-bananer – for bondens løn og bananens fremtid. For første gang nogensinde går de største danske dagligvarekæder – Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl – sammen i en fælles kampagne, der opfordrer danskerne til at

Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

AktueltFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Gæsterne kan smage, lytte, lære og opleve mangfoldigheden, når biodiversiteten på den københavnske madscene fejres for første gang. Mere end 30 producenter, landmænd, kokke, bagere, bryggere, biavlere, møllere, slagtere, pølsemagere og ostemagere samles til festival på Skjolds Plads d. 21.

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

    18.09.2025

  • Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

    18.09.2025

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik