8.-10. oktober er den store fødevaremesse Anuga tilbage i Køln. Ligesom tidligere har messen fokus på bæredygtig vækst, hvilket gennemsyrer alle de ti mindre fagmesser, som messen består af. Og der er asiatisk inspiration at hente, når Sydkorea er årets partnerland.

Med sine ti specialiserede fagmesser under ét tag er Anuga blandt verdens største og mest betydningsfulde messer for fødevarer og drikkevarer. Således forventer man omkring 7500 udstillere og omkring 140.000 besøgende fra 200 lande. Dermed er Anuga et oplagt sted at knytte kontakter og hente inspiration, uanset hvilken niche inden for fødevarer, man bevæger sig i.
I år arbejder Anuga med at optimere messeoplevelsen og har i den forbindelse blandt andet redesignet konceptet for opdelingen af hallerne. Det skal skabe synergi og gøre det hele mere overskueligt. Det betyder blandt andet, at man har etableret et nyt område kaldet Anuga Alternatives, hvor man for eksempel præsenterer plante- og insektbaserede fødevarer, cellekultiverede proteiner og lignende. Et oplagt sted at blive inspireret af det allernyeste. Samtidig har man samlet alle startups på den såkaldte Boulevard of Innovation for øget synlighed.
Koreansk partnerskab
I år er der også masser af asiatisk inspiration at hente. Korea er nemlig udpeget som det officielle partnerland – et samarbejde formidlet via Korean Food Industry Association.
Det centrale tema for Sydkoreas tilstedeværelse er “Flavour meets Trends” – en tydelig markering af landets ambition om at kombinere kulinarisk tradition med moderne fødevareinnovation.
“Partnerskabet med Anuga giver os en gylden mulighed for at løfte K-Foods globale status yderligere og præsentere branchens innovationskraft for et internationalt publikum,” siger formanden for Korea Food Industry Association, Lee Hyo Yul.
Fra arrangørens side, Koelnmesse, sætter vice president Bastian Mingers også ord på valget af Korea som partnerland:
“Korea forener på imponerende vis kulinarisk tradition med den nyeste fødevareteknologi og bæredygtig innovation. Med Korea som partnerland fremhæver vi en nation, der står i krydsfeltet mellem autenticitet og fremtidsorienterede fødevaretrends.”
Helt konkret kan gæster på Anuga blandt andet møde Sydkorea på deres landepavilion i hal 5.2 og på live cooking-område på messeboulevarden, hvor besøgende kan opleve koreanske fødevarer og teknikker i både teori og praksis.
Anuga 2025
Fødevaremesse i Køln, den 8.-10. oktober 2025. http://www.anuga.com.