• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltLandbrugMejeri13. 09. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Åbent Landbrug – nu også med Åbent Mejeri

AktueltLandbrugMejeri13. 09. 2022 By Helle Friemann Nielsen

To mejerier, Naturmælk i Sønderjylland og Øllingegård på Sjælland, inviterer danskerne indenfor, når årets udgave af Åbent Landbrug løber af stablen den 18. september.

-Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil se, hvor maden kommer fra, og hvordan den bliver produceret. Det er vi åbne for at vise frem, og vores medarbejdere, som guider rundt på mejerierne, svarer selvfølgelig gerne på gæsternes spørgsmål. Til gengæld håber vi, at de besøgende får en god oplevelse, som de vil fortælle videre til deres omgangskreds.
Sådan lyder det fra direktør Leif Friis Jørgensen. Han står i spidsen for de to økologiske mejerier Naturmælk ved Tinglev i Sønderjylland og Ølligegård ved Skævinge på Sjælland, der som de første mejerier inviterer danskerne indenfor i forbindelse med Åbent Landbrug. Det store arrangement med 82 deltagende landmænd og virksomheder løber i år af stablen den 18. september.
På Naturmælk er medarbejderne klar til at vise 400 gæster rundt i mindre grupper i løbet af dagen, mens de 200 pladser på Øllingegård Mejeri for længst er udsolgt. Leif Friis Jørgensen lægger ikke skjul på, at det kræver en indsats at guide så mange gæster igennem et mejeri: Produktionen skal indrettes efter det, gæsterne skal bl.a. klædes på ”fra top til tå”, og efter besøgene skal der gøres grundigt rent i mejeriet. Alligevel er han ikke i tvivl om, at det er besværet værd.
Det er andet år i træk, at Åbent Landbrug også omfatter fødevarevirksomheder, og ud over de to mejerier bliver der i år mulighed for at lære mere om produktion af blandt andet græsfrø (DLF ved Store Heddinge), energi (St. Soels Energipark ved Aulum) og øl (Herslev Bryghus ved Roskilde).

Gårdene er fortsat grundstenen
Det er dog fortsat muligheden for at besøge en gård, der udgør grundstenen i Åbent Landbrug. Af de 76 landmænd, der åbner stalddørene for gæster, er de 36 mælkeproducenter, og derudover finder man gårde med grise, får, kyllinger, grøntsager og meget andet.
Efter coronabegrænsningerne de seneste to år er Åbent Landbrug nu tilbage på fuld styrke, men i modsætning til det oprindelige koncept skal gæsterne, lige som sidste år, booke gratis billetter på forhånd, uanset hvilket sted de vil besøge.
-Det giver værterne mulighed for at sætte en øvre grænse på antallet af gæster, og ellers får de en ide om, hvor mange der kommer. Samtidig giver det os som arrangører nyttig viden om, blandt andet hvem der benytter tilbuddet – flest børn eller voksne – og hvor de kommer fra i landet, siger projektleder for Åbent Landbrug Jan Morre.
I år er også muligt at vælge, om man vil besøge en gård med rundvisning eller en med traditionel åben gård.
-Sidste år havde vi også både åbne gårde og rundvisninger med begrænset deltagerantal på grund af corona. Vi har valgt at holde fast i muligheden for rundvisning, fordi mange, både gæster og landmænd, var glade for den model – gæsterne fordi de kom tættere på landmanden og fik mere at vide, og landmændene fordi det er lettere at styre, fortæller Jan Morre.

Husk at booke
Åbent Landbrug løber af stablen søndag den 18. september mellem kl. 10 og 16. Det er gratis at deltage, men man skal på forhånd booke billetter til den landmand eller virksomhed, man ønsker at besøge.
Det gør man på Åbent Landbrugs hjemmeside, hvor man også kan finde de gårde og virksomheder, der ligger tættest på ens eget postnummer, med en kort beskrivelse af stedet.

Kilde: Mejeri.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Landbrug, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

Medaljeregn til Slagter Lampe

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 05. 2025

Det blev til hele 22 medaljer - 21 af guld og sølv - da Slagter Lampe deltog med deres produkter ved fagkonkurrencen på IFA-messen i Frankfurt. Kvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en

Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport15. 05. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) og den ukrainske landbrugsminister Vitalii Koval har på et møde i København underskrevet en aftale, der skal udbygge det samarbejde, som landene etablerede i 2023. Aftalen styrker det gode forhold mellem Danmark og Ukraine og samarbejdet om landbrug, fiskeri og

Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

AktueltFødevareproduktion15. 05. 2025

Orkla Danmark har ansat Simon Mosegaard Fibiger som ny administrerende direktør med tiltrædelse den 1. august 2025. Simon Mosegaard Fibiger kommer med solid ledelseserfaring og har arbejdet med nogle af de allerstørste FMCG-brands, senest som direktør for Carlsberg Tyskland. Tidligere har Simon

Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

MejeriTop15. 05. 2025

Årets vindere af Mejeriforeningens Gourmetprisen er Syrnet fåremælksfløde fra Hårbølle Mejeri, Fyrtårnsost fra Thise Mejeri og Sølvræv fra Arla Unika samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt og flødeis med pistacie begge fra Aabybro Mejeri. Vinderne blev fundet af en stærk dommertrio bestående

Det er blevet dyrere at spise varme hveder

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en grosMejeriRåvarer og ingredienser15. 05. 2025

Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition blevet dyrere at holde i hævd. En krydderbolle med smør er tradition for mange dagen inden Store Bededag. Men med stigende

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik