Slovenske Ana Roš, kåret som verdens bedste kvindelige kok og køkkenchef på Hiša Franko med to Michelinstjerner og en placering som verdens 21. bedste restaurant på Worlds 50 Best, gæster Restaurant Terra. Her vil hun sammen med køkkenchef Valerio Serino tilberede en 10-retters menu som en hyldest til elementerne jord, vind og hav.

Ana Roš, der også kendes fra den populære serie ”Chefs Table” på Netflix, er en af klodens mest respekterede kokke, og blev i 2021 kåret som den 7. bedste kok i verden til Best Chef Award som den eneste kvinde i Top10, og modtog ydermere Best Chef Pristine Award i 2022.
– Det bliver mit første besøg i et dansk køkken og jeg glæder mig til at udforske det danske vinterlandskab og arbejde med jeres bedste råvarer sammen med Valerio, siger Ana Roš.
På Restaurant Terra ser man med stor forventning frem til det fornemme besøg.
– Ana’s aftryk på gastronomien internationalt er enormt, og vi er stolte af at byde hende velkommen indenfor hos os. Vi er begge selvlærte og dybt besjælede af en stor respekt for Moder Jord. Vi taler samme sprog, både gastronomisk og menneskeligt, siger Valerio Serino.
Gæsterne kan glæde sig til 10 retter, som Ana og Valerio har delt ligeligt imellem sig, og som vil tage udgangspunkt i elementerne jord, vind og hav ved hjælp af lokale råvarer fra fortrinsvis små producenter.
Restaurant Terra: Zero Waste og Grøn Michelinstjerne
Terra er en af de ganske få restauranter i Danmark, der er dedikeret til ”zero waste”, hvilket vil sige at intet går til spilde i køkkenet. Fremtiden er grøn, siger Valerio Serino, der tidligere har været kok på Amass med samme principper. Alt bliver anvendt og genanvendt til servering. Og de ca. 2%, der er i overskud går til kompostering.
Terra åbnede i 2017 til flotte anmeldelser, hvor også restaurantens store fokus på bæredygtighed blev rost, bl.a. skrev Ole Troelsø i Børsen: ”Det er imponerende, så meget velsmag der skabes af materialer, der ellers ville blive kasseret”.
Restauranten modtog i 2020 en Grøn Michelinstjerne, der uddeles til dem, der ambitiøst og kompromisløst omfavner bæredygtighed og kampen mod madspild.
Tidligere har de to ejere af restauranten, italienske Lucia De Luca og Valerio Serino stået bag Il Mattarello, der tilbød italiensk mad og delikatesser på Papirøen og sidenhen i Torvehallerne.
FødevareFOKUS og Food&Drink har tidligere besøgt Terra, og du kan læse mere om deres tilgang til det bæredygtige køkken her: Fremtiden er grøn
Find billetter til arrangementet her: Book