• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceTop08. 03. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Torvehallerne går mod strømmen

Detailhandel og en grosFoodserviceTop08. 03. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Københavnerne og hovedstadens besøgende har i den grad taget fødevaremarkedet TorvehallerneKBH til sig. Det viser en opgørelse, som melder om mere end 5 mio. besøgende i 2019 og en samlet omsætning i staderne på mere end 300 mio. kroner ekskl. moms. Bag TorvehallerneKBH står ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan, som glæder sig over at se det københavnske fødevaremarked bidrage til virksomhedens langsigtede mål om at udvikle og styrke bylivet i København. 

Det går godt for Torvehallerne i København, der trodser tendenserne i et ellers presset marked. Foto: Thomas Steen Sørensen

Københavns fødevaremarked TorvehallerneKBH oplever en positiv udvikling. 9 år efter åbningen har markedet etableret sig som et af byens mest oplagte steder at besøge i jagten på de allerbedste kvalitetsråvarer, og den udvikling er til at få øje på i blandt andet besøgstallene.

Mere end fem millioner besøgende lagde sidste år vejen forbi TorvehallerneKBHs mange stader på Israels Plads, som tilsammen omsatte for over 300 mio. kroner ekskl. moms. Det glæder ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan, der står bag TorvehallerneKBH – et af virksomhedens flagskibe i deres langsigtede arbejde for at give tilbage til København ved at skabe et rigere byliv i hovedstaden.

– På mindre end 10 år har TorvehallerneKBH etableret sig som én af landets fødevaredestinationer gennem et klart og tidssvarende fokus på kvalitet og ekspertise, som de besøgende virkelig har taget til sig. I en tid, hvor udbuddet af fødevarer er større end nogensinde, efterspørger vores kunder kvalitet, godt håndværk og kompetent madfaglig sparring – noget vores stadeholdere hver dag arbejder hårdt for at kunne tilbyde. Det skylder vi dem en stor tak for, siger administrerende direktør, Per W. Hallgren.

Trodser tendensen i et presset marked

I alt viser opgørelsen, at salget af varer inden for de fleste kategorier – herunder bl.a.  fisk, ost, frugt og grønt – alle har klaret sig bedre end det generelle marked for fødevarer indenfor deres respektive kategorier.

– I et marked, der ellers er presset på mange fronter, kan vi være tilfredse med den store opbakning, vi hver dag ser fra københavnerne. TorvehallerneKBH fokuserer på friske råvarer af højeste kvalitet og på at give en tilsvarende kompetent betjening, der formidler råvarerne med den respekt, de fortjener. Det giver TorvehallerneKBH en klar berettigelse i et marked, der præges af et stadig større fokus på kvalitet, råvareoprindelse og bæredygtighed, siger Lotte Eiskjær Andersen, direktør for TorvehallerneKBH.

Hun peger foruden kvalitetsfokus også på, at TorvehallerneKBH modsat mange gængse forhandlere giver mulighed for kun at handle råvarer i den mængde, man har brug for, og på den måde mindske risikoen for madspild.

Nye spændende tiltag fortsætter i 2020

Jeudan og TorvehallerneKBH vil i 2020 fortsætte arbejdet for at berige København med gode og friske kvalitetsråvarer og et væld af spændende madoplevelser.

Blandt andet inviteres københavnerne 29. marts til Fiskens Dag, hvor TorvehallerneKBH for en dag sætter et ekstra stærkt fokus på at spise dansk fisk og lære københavnerne, hvordan de hurtigt og let kan skabe det gode måltid med fokus på dansk fisk og skaldyr.

– Vi arbejder altid på at give vores besøgende nye og spændende oplevelser med mad som udgangspunkt, og havet er en af vores rigeste fødevareressourcer, som i den grad er værd at hylde. Vi har nogle af verdens lækreste fisk og skaldyr svømmende i de danske farvande, og vi glæder os til at vise havets store diversitet frem til københavnerne på nye, velsmagende måder, siger Lotte Eiskjær Andersen.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

DrikkevarerEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Ét år efter introduktionen af Danmarks første genanvendelige festivalkrus har Smukfest, Royal Unibrew og Faerch bevist, at cirkularitet ikke bare er en ambition – det er noget, der virker i praksis. På Smukfest 2025 nåede returprocenten for de genanvendelige krus hele 97 procent – et resultat,

Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

Messer og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende. Den første weekend i november forvandles hallen til et mødested for alle, der er nysgerrige på fremtidens mad. Plant Food Festival

Hørkram-stifter er død

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice23. 10. 2025

Stifteren af en af Danmarks største fødevaregrossister er død, 84 år gammel. Alex Buchardt Pedersen, der døde d. 18. oktober, betragtes som en pioner indenfor den danske fødevarebranche. Han stod nemlig bag Hørkram, som stiftede tilbage i 1978. Det skete i første omgang som en lokal

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar. Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i

Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Aviser og kantiner landet over vil i dag være krydret med lækre linser, når Bælgfrugtspartnerskabet lancerer en landsdækkende kampagne, der skal inspirere danskerne

Vin kan også komme nordfra

AktueltDrikkevarer21. 10. 2025

Selvom breddegraderne ligger højt mod nord, og klimaet er koldt, er vin fra Norge på vej op. For i små lommer med særlige mikroklimaer langs fjordene og især i Sydnorge er det faktisk muligt med produktion af druevin. Og kvaliteten er stigende, siger producenterne selv. Kan man virkelig dyrke

Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

AktueltLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Hvordan kan økologien drive den grønne omstilling og treparten? Det spørgsmål stiller Økologisk Landsforening til trepartsminister Jeppe Bruus og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, når foreningens medlemmer og andre interesserede møder de to politikere i Middelfart. Minister for

Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed21. 10. 2025

Marin akvakultur udgør en meget begrænset del af det samlede pres på de danske havområder. Det mener Dansk Akvakultur efter nye besvarelse af dokumenter fra miljøministeren. Et svar fra Miljøministeren siger, at havbrug kun udgør 0,3 procent af den samlede presfaktor i de danske farvande. Det

Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

Foodservice21. 10. 2025

Da Restaurant Domestic i Aarhus i sidste uge fejrede sit 10-års jubilæum, markerede det samtidig begyndelsen på et nyt kapitel. Køkkenchef Ben Hurley og restaurantchef Mathias Thorstein Breinholtbliver medejere af restauranten og træder dermed ind i ejerkredsen sammen med stifter, medejer og

Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I sidste uge

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik