De stolte finalister til Årets Kok og Årets Tjener 2016 er fundet efter en nervepirrende semifinale, som særligt blev en triumf for Kong Hans Kælder i København og Restaurant Lieffroy i Nyborg. Begge restauranter fik nemlig en kok og en tjener i de prestigefyldte finaler, som afvikles i Herning Messecenter til marts.
For kokke-deltagerne lød opgaven på at kreere en hovedret og en dessert ud fra en råvarekurv af bl.a. havtaskehale og jomfruhummer, sveskeblommer, havtorn og kransekage. Dertil var der en fællesbuffet med forskellige grøntsager, frugt, nødder og polynesisk vanilje.
Mens kokkene knoklede i køkkenet, dystede tjenerne om at levere den bedste servering. De blev bl.a. testet i personlig fremtoning, deres evne til at forklare en menu over for en gæst samt deres viden om vin og ost.
Semifinalisterne blev bedømt af nogle af de største profiler i dansk gastronomi – heriblandt den tidligere verdensmester for tjenere, Jacob Kocemba.
DM-finalen for kokke og tjenere løber af stablen den 6. marts 2016.
Finalisterne til Årets Kok er som følger:
Ahmed Amin (Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev), Claus Jørgensen (Restaurant Lieffroy i Nyborg), Jesper Dams Hansen (Kong Hans Kælder i København), Johannes Kier-Hansen (p.t. ingen restaurant), Magnus Mondrup Knudsen (Restaurant Kadeau i København), Mark Vinther (Restaurant Geist i København), Mikkel Laursen (Restaurant Mellemrum, Aarhus), Nicolas Min Jørgensen (Restaurant Substans, Aarhus), Nikolaj Schmidt Skadborg (Restaurant Sletten, Humlebæk) og Rasmus Kofoed Sørensen (Radisson Blu Scandinavia, København).
Finalister til Årets Tjener er som følger:
Helle Barnholt (Restaurant Lieffroy i Nyborg), Jonatan Olsen Faber (Teknisk Skole Aalborg), Michael Munksgaard Christensen (Restaurant Hærværk i Aarhus), Peter Pepke (Kong Hans Kælder i København) og Simon Bjerre-Pedersen (Norsminde Kro ved Odder).
Det skriver Horesta på deres hjemmeside.