• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed10. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Tang fra Odsherred skal være verdenskendt

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed10. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

En stor investering skal være med til at bringe tang fra Odsherred til restauranter og forbrugere i hele verden.

Claus Marcussen, CEO i Dansk Tang, og Simon Weber Marcussen, Partner i Dansk Tang. Foto: Manuel Engelbrecht

Vidste du, at alle tangarter, der findes i Danmark, findes i Odsherred? Som indbygger i Odsherred Kommune satte denne opdagelse gang i iværksætterdrømmene hos Claus Marcussen, der sammen med sin søn, Simon Weber Marcussen, startede familieprojektet Dansk Tang. I dag høster de havets grøntsager i Kattegat, Isefjorden og Sejerø Bugten og behandler det, så det er klar til middagstallerkenen hos både privatpersoner og restauranter:

– Vores danske farvande er jo en stor køkkenhave af forskellige tangarter – både søde og salte, til salater, til bøf og vegetarretter. Hos Dansk Tang er vi landmændene, der høster tangen, fortæller Claus Marcussen, CEO i Dansk Tang.

Men udover at tang er en smagfuld og velegnet ingrediens til madlavningen, som endda findes lige uden for vores hoveddør, så har tang en helt særlig egenskab, der gør den velegnet som en af fremtidens fødevarer – den er bæredygtig og kan behandles helt uden klimabelastning:

– Tang er flere gange bedre til at optage CO2 end planter på landjorden, og det har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler. Man har lært, at man skal spise 600 gram grøntsager for at få det daglige indtag af mineraler og vitaminer, men her kan du nøjes med 6 gram tørret tang, fortæller Claus Marcussen, CEO i Dansk Tang.

Verden har længe kigget efter nye muligheder for bæredygtige fødevarer, og derfor vil Claus og Simon også gerne gøre opmærksomme på de mange fordele, der er ved at bruge tang i køkkenet. Tangens tørringsproces foregår ved hjælp af solenergi og overskudsvarme, pakningen af produkter er genbrugelig med tørret ålegræs som pakkefyld – og selve høsten foregår således bæredygtigt, så tangen kan vokse videre.

Populær hos Noma
De mange gode egenskaber ved tang som fødevare har også lokket flere af verdens allerbedste kokke til – og faktisk var Dansk Tangs første kunde den tredobbelte vinder af prisen som verdens bedste restaurant, Noma. Den daværende chefkok på Michelin-restauranten, Claus Henriksen, var faktisk med helt tilbage ved virksomhedens spæde start og gav dem troen på, at den danske tang kunne vinde verdens hjerter. Claus Henriksen åbner nu en restaurant i Anneberg Kulturpark, samme sted hvor Dansk Tang holder til.

Første indskydelse hos Dansk Tang var egentlig at prøve at tilberede tangen selv, men ingen af dem var særligt gode i et køkken. Derfor valgte de i stedet at samarbejde med restauranter som tangleverandør, hvilket har ført til, at mange af restauranterne i dag benytter Dansk Tangs ekspertviden til at udvikle menuerne.

– Vi leverer til dem, der er dygtige til at arbejde med råvaren. Vi er meget imponerede over, hvad man kan bruge tangen til, og er beærede over, at vi kan være med til at inspirere nogle af de dygtigste kokke i verden, fortæller Claus Marcussen, CEO i Dansk Tang.

Stærkt samarbejde
I Odsherred Kommune ønsker man at have et langt følgeskab med kommunens virksomheder. For Dansk Tangs vedkommende har kommunen været med helt fra starten. Borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov har fulgt Dansk Tang tæt:

– Vi er superstolte over, at Odsherred huser en virksomhed som Dansk Tang. Odsherred er kendt for vores mange kvalitetsfødevarer, og nu har Dansk Tang tilført Odsherred endnu en vinkel indenfor fødevarer og bæredygtighed. Deres unikke historie om en noget anderledes fødevarevirksomhed, der udnytter de tre kyster, vi har her i kommunen, er med til at vise, hvor mange fødevarer der kan produceres i Odsherred, fortæller Thomas Adelskov og fortsætter:

– Vi har gjort meget for at sætte fokus på, at lovgivningen bliver opdateret til den type innovative grønne virksomheder. For det er en virksomhed, som passer til Odsherreds DNA – initiativrig, innovativ, med respekt for naturen samt fokus på fødevarer og fødevareforædling.

Hos Vækstfonden er man glade for at kunne bidrage med finansieringen af Dansk Tang og være med til at skabe et stærkt bæredygtighedseventyr i Vestsjælland, fortæller Merete Friis, Senior Director i Vækstfondens udlånsforretning:

– Det er et meget spændende projekt med store ambitioner for fremtidens Danmark. I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle virksomheder i hele Danmark, og det er inspirerende at se, hvordan Dansk Tang arbejder målrettet for, at vi træffer grønnere madvalg. Samtidig er de nogle af de første, der ikke blot sætter et mål om at være CO2-neutrale, men faktisk CO2-negative. Det er tydeligt, at Dansk Tang tænker bæredygtigt i alle afkroge, og det er vi i Vækstfonden ovenud begejstrede for. Samtidig er vi meget glade for, at henvisningen til Vækstfonden er kommet via kommunen. Det viser hvordan vi i fællesskab kan hjælpe virksomhederne med at lykkes.

Skrevet i: Aktuelt, Fødevareproduktion, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

Detailhandel og en grosFrugt og grønt27. 05. 2025

Nemlig.com offentliggør sit "garantiregnskab" for at vise, hvad det koster at stå bag kvaliteten og friskheden af varer solgt online. I en tid hvor danske forbrugere i stigende grad kræver gennemsigtighed og høj kvalitet, vælger Nemlig som en af de første dagligvareaktører åbent at dele tallene

150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

Foodservice27. 05. 2025

En af landets ældste og mest erfarne leverandører til professionelle køkkener, Oluf Brønnum & Co A/S, åbner 1. juli nyt showroom, kontor og Food Lab på Runetoften 15 i Aarhus – i det tidligere Ken Storkøkken-domicil. Virksomheden, der i 2024 kunne fejre sit 150-års jubilæum, får dermed sin

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltDrikkevarer27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet. Nu bliver Foreningen Dansk Vin en del af SMVdanmark. SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV

Food&Drink på gaden med fokus på kød

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ27. 05. 2025

Seneste udgave af branchemagasinet Food&Drink er på gaden. I dette nummer har vi fokus på kød og er blandt andet på besøg hos Grambogård på Fyn. Vi har også lært om grønt charcuteri, været (næsten) i luften med Restaurant AOC og været hos en fantastisk producent af Pinot Noir i

Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

Brød og kagerDrikkevarerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 05. 2025

I år kan festivalgæsterne på Roskilde Festival glæde sig til en helt unik øloplevelse, der ikke kun slukker tørsten, men også bidrager til bæredygtighed. Husbryggeriet Jacobsen lancerer en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik