Der har været nysgerrighed, kreativitet og madglæde på menuen gennem 10 sensommerdage, mens København har summet af langbordsmiddage, debatter, workshops, smagninger, markeder, madfester, kartoffelkram og et særligt besøg fra venskabsbyen Zürich.

Søndag aften blev den sidste tallerken i forbindelse med dette års Copenhagen Cooking serveret, og mens solen dansede over hovedstaden, stod arrangørerne bag madfestivalen tilbage med solbrændte næser, trætte ben, mætte maver og udpræget taknemmelighed.
“Det har været fuldstændig fantastisk”, fortæller festivalchefen Katja Seerup Clausen og fortsætter:
“Vi skal lige slå mave ovenpå alle smagsindtrykkene, men vi er meget stolte og taknemmelige over den enorme opbakning, entusiasme og madglæde, vi har oplevet de 10 dage”.
Flere end 160 madoplevelser på tværs af hele København
Madfestivalen Copenhagen Cooking løb i år af stablen for 19. gang, og årets festivalprogram, der bød på flere end 160 madoplevelser, afspejlede en stor efterspørgsel og interesse for fælles madoplevelser – både fra festivalgæsterne, der flittigt har købt billetter, og fra årets deltagende restauranter og værter.
“Med Copenhagen Cooking er det vores ambition at skabe en madfestival, der tilbyder et bredt program, hvor der er noget for enhver smag. Og derfor har vi også stort fokus på at skabe så mange forskellige madoplevelser, som muligt – inde for nogle rammer, hvor kvalitet, håndværk og gode råvarer går op i en højere enhed. Og det kan vi med stolthed sige, at vi er lykkes med i år, hvorfor de eneste ord, der er vigtige at understrege i dag er: tak for mad og for magien. Tak til alle, der har bidraget – uden vores fantastiske værter og frivillige kunne det ikke lade sig gøre at skabe så stor en madfest og uden vores skønne gæster, var der ikke nogen at dele madoplevelserne med”, afslutter Katja Seerup Clausen, der i år har stået i spidsen for Copenhagen Cooking for første gang.
20 års jubilæum næste år
Når Copenhagen Cooking vender tilbage 16.-25. august næste, hylder madfestivalen både landets sprudlende madscene, men også markeringen af 20 års-jubilæet for festivalens eksistens, der falder sammen med 20 års-fejringen af Det Nordiske Manifest.
Når de sidste teltpæle er hevet op af jorden, skal holdet bag Copenhagen Cooking derfor allerede i gang med at planlægge næste års madfestival og der er langt op til et brag af en (mad)fest med endnu flere unikke middage, gastronomiske samarbejder og velsmagende besøg fra både ind- og udland.
Næste års hovednavn og venskabsby er endnu ikke offentliggjort, men arrangørerne bag madfestivalen fortæller smilende, at der er god grund til at se frem til 2024.