• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice16. 06. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Store profiler til Det Kongelige Teater-restauranter

AktueltFoodservice16. 06. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Driften af Det Kongelige Teaters restauranter i Operaen og Skuespilhuset har været i udbud, og valget er faldet på to stærke profiler inden for restaurationsbranchen.

Merete Holst, The Standard og Adam Aamann, Aamanns, er begge erfarne og kreative aktører med et højt gastronomisk niveau og et fokus på bæredygtighed og økologi. I deres respektive tilbud til Det Kongelige Teater har de præsenteret løsninger og gastronomiske koncepter, der tilgodeser den brede variation i Det Kongelige Teaters mange aktiviteter og publikummer, og som kan give de mange publikummer i Det Kongelige Teater nye smagsoplevelser.

– Det er med glæde og store forventninger, at Det Kongelige Teater kan præsentere to nye restauratører til henholdsvis Operaen og Skuespilhusets restauranter. Både Aamanns og The Standard med blandt andet Almanak og Studio er båret af stærke og innovative fagfolk, og begge restauratører er kendt for at repræsentere det nordiske køkken på et meget højt gastronomisk niveau. Jeg er sikker på, at de på fornemmeste vis vil komplimentere kunsten på vores scener, og medvirke til at åbne vores huse for endnu flere. Deres store fokus på bæredygtighed og økologi har været en vigtig forudsætning for samarbejdet og understøtter på bedste vis Det Kongelige Teaters ønske om at skabe et grønnere og mere bæredygtigt teater, fortæller teaterchef Kasper Holten.

Almanak i Operaen

Til Operaens restaurant har Det Kongelige Teater søgt en restauratør med en stor spændvidde og variation både i gastronomisk repertoire og prisklasse. Merete Holst, der blandt andet er direktør for The Standards restauranter, har stor erfaring med en rig palet af kulinariske koncepter. Grundkonceptet for Operaens nye restaurant lægger sig op af Restaurant Almanak, der kan rumme alt fra den helt store, eksklusive oplevelse med kaviar på toppen til dansk bistromad. Den nye restaurant åbner i en helt ny indretning af Operaens foyer, der skal gøre det endnu mere indbydende at besøge Operaens restaurant. 

– Det er naturligvis en stor ære, at valget er faldet på os. Vi er allerede langt i tanker og planlægning af både menuer, vine og indretning, som kan fuldende publikums oplevelse af en fantastisk aften i Operaen. Vi har samtidig en række tanker om at udvide konceptet for restauranten i denne fantastiske, ikoniske bygning, der har en ikke ubetydelig del af æren for, at København er blandt verdens mest roste hovedstæder – både når det handler om kultur, gastronomi og byliv, siger Merete Holst. 

Aamanns i Skuespilhuset

Til Skuespilhusets restaurant er valget faldet på Adam Aamann, som både favner et stærkt frokost- og aftenkoncept, der kan være med til at åbne Skuespilhuset for endnu flere med placeringen ved havnefronten i forlængelse af Nyhavn. Adam Aamann er prisbelønnet for sine nyfortolkninger af danske kroklassikere og smørrebrød, og det Michelin-anbefalede koncept er udgangspunktet for Skuespilhusets nye restaurant. Aamanns er på vej til at have det økologiske spisemærke i sølv i alle deres restauranter, og sætter friske, lokale råvarer af høj kvalitet i højsædet.

– Vi glæder os utroligt meget til at rykke ind i Skuespilhuset. Det bliver fantastisk at få vores gastronomi og værtskab til at folde sig ud sammen med teateroplevelsen i et spændende hus. Vi vil gå målrettet efter at give Skuespilhusets gæster en unik helhedsoplevelse for alle sanser. Vi regner stærkt med at kunne være et spisested både for teatrets gæster, men i høj grad også for andre, der ikke nødvendigvis har billet til forestillingerne. Vi vil gøre det til en oplevelse at nyde et måltid i smukke omgivelse i et levende hus med en formidabel havneudsigt, siger Adam Aamann.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik