• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltEmballageMesser og konferencer20. 10. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Plastemballagens perspektiver i fokus

AktueltEmballageMesser og konferencer20. 10. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Tidens muligheder og udfordringer med genanvendelse og cirkularitet inden for plastemballage samt forventningerne til fremtiden er i fokus, når Nordens største messe for fødevareteknologi FoodTech 1. november 2022 afholder konferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’.

FoodTech har et varieret konferenceprogram, der på åbningsdagen 1. november blandt andet tæller ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’. Foto: MCH/Lars Møller.

En række eksperter og virksomhedsrepræsentanter gør de besøgende klogere på plastemballagens aktuelle forfatning og de ekstra krav, der via det såkaldte producentansvar inden længe stilles til produktet, når FoodTech i samarbejde med Plastindustrien gennemfører konferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’.

– De besøgende kan forvente at blive grundigt opdateret på alt det seneste nye inden for plastemballage, brug af genanvendt plast i fødevareemballage, sortering og design. Oplægsholderne er førende inden for deres respektive felter og bidrager samlet set med al den bedste og nyeste viden. Der sker rigtig meget i øjeblikket, det hele går virkelig stærkt, og her er altså et felt, der i den grad har fingeren på pulsen og kan gøre os alle klogere, fortæller miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk, der i løbet af konferencen fungerer som moderator.

Stort fokus på emballage

Tre moduler udgør konferencens indhold: ‘Producentansvar på emballage og sorteringsteknologi’, ‘Design til genanvendelse’ og ‘Genanvendelse til fødevarer i høj kvalitet’.

I førstnævnte modul kan de besøgende blive klogere på det kommende producentansvar, der gælder fra år 2025, og ikke mindst de sorteringsteknologier, der kan være med til at gøre en forskel, når de nye regler træder i kraft. I andet modul indtages scenen af først CEO i ST Plast Knud-Erik Skov-Thuesen og siden Environmental & Sustainability Manager i PolyPrint Malene Villadsen, der taler om henholdsvis fremtidens emballage fra en bakkeproducents perspektiv og folier i fødevareemballage og genanvendelse. Endelig gælder det i sidste modul specialkonsulent i Fødevarestyrelsen Mette Holm, direktør i Solum A/S Christian Christiansen og Maria Dahl, produktudvikler ved Aage Vestergaard Larsen – de tre berører henholdsvis reglerne for genanvendt plast og fødevarekontakt, sortering af plastemballage og genanvendelse af husholdningsplast til en høj kvalitet.

– Det er supervigtigt at få belyst alt dette på netop FoodTech, for genanvendelse af plastemballage fylder mere og mere i ikke mindst fødevareindustrien. Der er rigtig, rigtig mange virksomheder, som arbejder fokuseret med netop emballage, og det vil kun blive endnu mere i årene, der kommer – dels fordi der potentielt kan spares betydelige mængder CO2, dels grundet det kommende producentansvar på emballage og sorteringsteknologi, forklarer Christina Busk.

Det nye producentansvar betyder i praksis, at de, der sætter en emballage på markedet, selv skal stå for at indsamle, sortere og genanvende den.

En rivende udvikling
Hos FoodTech er forventningerne store til den tre en halv time lange konference.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med Plastindustrien, der har skruet et stærkt program sammen til lejligheden. Plastemballage er inde i en rivende udvikling, og vi er meget spændte på at høre, hvad de enkelte oplægsholdere har at sige – det er vores klare fornemmelse, at der bliver rig mulighed for at blive klogere på en række afgørende punkter for såvel plastbranchen som fødevareindustrien, lyder det fra projektchef i MCH A/S Thue Bjørslev Jensen.

Se det samlede program for ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’ hér.

Skrevet i: Aktuelt, Emballage, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik