
Er du på Copenhagen Cookings festivalplads lørdag 28. august, så gå ikke glip af byens mest cremede smagsoplevelse: En indføring i græsmælkens kvaliteter som både råvare og forarbejdet til smør og ost.
Sving forbi, når magasinet Ostekultur går live i tidsrummet kl. 11 til 12, og smag dig til viden om en af mejeribranchens største trends netop nu: Mælk, smør og ost fra køer fodret udelukkende med frisk græs eller græsbaseret foder som hø og ensilage.
Kan man smage i en ost, at mælken er fra køer, der er fodret med frisk græs eller i tørret form som hø? Hvilken forskel gør det for dyrene, om de får græs eller primært får kraftfoder som majs, raps og korn? Og hvad med klimaet?
Uanset om du vil nørde eller have en hurtig indføring, fører Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård dig kyndigt gennem den åbne smagning af 10 udvalgte produkter. Fra Naturmælks nyklassiske Høost til Thises helt nye Græsdammer-ost og græsmælksoste fra mikroosterier som Søtoftes Gårdmejeri og Fødegårdens Osteri.