• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion25. 03. 2020 | Dann Bjarke Jensen

Nyt væskeskyende friktionspapir

Fødevareproduktion25. 03. 2020 By Dann Bjarke Jensen

Efter fire års udviklingsarbejde introducerer Palcut A/S et væskeskyende friktionspapir med unikke egenskaber målrettet industrier med fuldautomatiske palleteringsanlæg. Mange producenter oplever problemer med, at der dannes kondens på de palleterede produkter, eller at der trænger fugt op gennem bunden af pallen. Det kan give problemer med, at produkterne beskadiges, og pallen bliver ustabil.

– Liquim er revolutionerende, fordi det er et friktionspapir, der samtidig er væskeskyende. Det bliver ikke opløst og giver stor sikkerhed for, at pallen ikke kollapser på lageret, under transport eller i butikken, hvor bølgepap kan blive nedbrudt og gøre pallen ustabil, siger Lars Østergård Jonasen, produktchef hos Palcut A/S.

Desuden er Liquim miljøvenligt, da det er fremstillet af FSC-certificeret genbrugspapir og kan reducere papirforbruget med op til 40 procent, fordi det kan erstatte mellemlæg i bølgepap.

– Det er simpelthen et Kinderæg. Liquim er væskeskyende, har en stærk friktion og er miljøvenligt. Det er hele tre ting på én gang. Vi er stolte over at lancere en bæredygtig totalløsning, som reducerer emballageforbruget og er udviklet til fuldautomatiske palleteringslinjer, fortsætter Lars Østergaard Jonasen.

Overlegen coating afviser væskerne

Hemmeligheden bag Liquim er en patenteret coating, der giver en meget høj friktion og samtidig sikrer mod fugt, kondens og væskespild. Coatingen afviser både vand, olie og andre væsker. I henhold til Cobb-testen, som måler, hvor meget vand papiret suger på 60 sekunder, er resultatet rigtig godt: Kun tre gram vand pr. kvadratmeter bliver opsuget i papiret, sammenlignet med 45 gram for bølgepap.

Liquim har to grænseværdier for friktion – det vil sige, hvornår produkterne begynder at skride. Det er hhv. 50 og 75 grader, når produkterne har stået lidt tid på papiret. For bølgepap, der ikke er deformeret, er værdierne mellem 25 og 35 grader.

Testen viser også, at friktionen i Liquim udløses gradvist. Det er en fordel, for eksempel flasker skal ”skubbes lidt på plads”, efter at robotten har placeret dem på pallen og friktionspapiret. Når de er på plads, binder Liquim dem effektivt til underlaget.

Liquim er certificeret som FSC Recycled-papir, hvilket betyder, at der udelukkende bruges FSC Recycled genbrugspapir. Friktionspapiret kommer desuden i tre varianter – 150, 220 og 300 gram – og leveres udelukkende i ruller på op til 3.000 meter.

Leveringen i ruller skyldes, at Liquim indgår i en totalløsning med en Palcut-maskine, der skærer papiret til i de rette størrelser og som kan integreres fuldt ud i producenternes palleteringslinjer.

– Liquim erstatter mellemlæg af pap, og det kan reducere forbruget af papir med op til 40 procent, samtidig med at det skaber en langt mere stabil palleopbygning, fastslår Lars Østergaard Jonasen.

PE-bundark bliver nu overflødige

Inden for kemiprodukter og fødevarer som sukker og mel kan fugt trænge ind nedefra gennem pallebunden og op i varerne. Her erstatter Liquim andre bundark i polyethylen (PE), hvad der reducerer miljøbelastningen. Sammenlignet med Palcuts egen PE-liner beskytter Liquim lige så godt mod væsker og fugt, men med dobbelt så stor friktion, hvad der stabiliserer pallen, uanset om varerne er emballeret i papæsker eller bigbags.

– Vi har store forventninger til brancher, hvor der er problemer med fugt, herunder fødevare- og ingrediensindustrien, hvor der i dag bruges PE-baserede bundlag. Med Liquim stoppes fugt, der stiger op gennem bunden, siger Lars Østergaard Jonasen.

Gennemtestet, godkendt og klar til salg

Palcut har også store forventninger, når det gælder salg til producenter af kildevand og til fødevareindustrien, hvor der hidtil har manglet mellemlægsark, der ikke bliver opløst af vand og kondens samt spærrer for gennemtrængning af fugt.

– Liquim er et kæmpeskridt inden for friktionspapir. Det er gennemtestet af uafhængige institutter og af en stor producent, der kunne reducere forbruget af mellemlæg med over en tredjedel. Så vi har noget at have de store forventninger i, afslutter Rudi Pedersen, administrerende direktør i Palcut A/S.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik