Efter et årti med nemme frysepizzaer og pølsehorn af hvidt brød har det nye begreb ‘semi-convenience’ fået tag i danskerne. Det er et sundere alternativ til det begreb, som mange forbinder med en travl hverdag og de nemme måltider fra supermarkeder og kiosker.
Der er desværre sket det, at begrebet convenience er kommet til at klinge af fastfood, og derfor taler man nu i stedet om semi-convenience, som er den type mad, der er ready to mix, heat eller cook. Den type produkter ser vi stige nu. Vi efterspørger i højere grad det sunde alternativ, hvor vi også selv klarer en lille del af madlavningsprocessen. Det er kvalitets-versionen og semi-versionen, der vokser nu, forklarer trendforsker og direktør i Pej Gruppen, Louise Byg Kongsholm.
– Pulled pork et godt eksempel på, hvordan man i Tulip har taget det ultimative symbol på lavkonjukturen under krisen, da man brugte 14 timer på at lave pulled pork, og lavet en convinience-version, som kun tager 20 minutter at lave, så nu er det også muligt at lave pulled pork på en hverdagsaften efter en rigtig travl dag, siger hun.
Det skriver Fodevarewatch.dk i dag.