Fredag d. 1. februar åbner Restaurant Mastek i Pakhus 12, der i en årrække husede det legendariske spisested M/S Amerika.
Når Restaurant Mastek slår dørene op i de historiske lokaler i Pakhus 12 på Amerikakaj i Nordhavn i København er det en livslang drøm, der går i opfyldelse. Det gastronomiske univers bygges op om et fundament bestående af franske teknikker og nordisk enkelhed. Ambitionen er at skabe et spisested, der oser af kærlighed til mad, og hvor gæsterne går derfra med en helstøbt oplevelse.
På Mastek kommer man til at møde et køkken, hvor råvarerne får lov til at tale deres eget tydelige sprog ud fra sæsonens præmisser, og hvor stilen er nordisk i enkeltheden, men teknikkerne og tyngden er fransk. I baren kan man få en god cocktail, og der vil lejlighedsvis blive afholdt tema-aftener, intimkoncerter og smagninger.
– Det er fantastisk at få mulighed for at drive restaurant på et sted som Pakhus 12, der emmer af historie. Jeg har længe været på udkig efter de rigtige lokaler, og da denne adresse blev en mulighed, slog jeg til med det samme. Her kommer til at ose af madglæde, og vores filosofi er, at vi skal påtage os et aktivt værtskab, hvor vi rådgiver gæsterne og ikke er bange for at udfordre deres valg samtidig med, at der er skruet helt op for servicen, siger Jakob Genet Mastek, indehaver af Restaurant Mastek.
Restaurant Mastek har til daglig plads til 80 gæster af gangen, mens man kan have 140 gæster, når der afholdes selskaber eller arrangementer. En 3-retters menu fås fra 300 kroner, og der åbent både til frokost og om aftenen. Der bliver afholdt prøveaftener onsdag d. 30. og torsdag d. 31. januar. Her er der 30% på hele regningen.
Livslang drøm
Jakob Genet Mastek er indehaver af restauranten. Selvom han ikke selv står ved komfuret, har han et livslangt kærlighedsforhold til mad. Nu skal drømmen om at åbne egen restaurant gøres til virkelighed, og intet overlades til tilfældighederne. Alt lige fra valget af glas til indretning af toiletter bliver vendt og drejet, før der træffes en endelig beslutning.
– Det føles rigtig godt, og jeg er på en måde kommet hjem, hvor jeg hører til. For mig er det en totaloplevelse at gå på restaurant. Udover vinen i glasset og maden på tallerkenen er der mødet med personalet, musikken i højtalerne, akustikken i rummet, stolen under dig og bordet, du sidder ved. Disse er blot få af de ting på den lange ubevidste liste, som du som gæst ikke nødvendigvis lægger mærke til, når de fungerer, men hvis de ikke gør, så har vi vist alle sammen prøvet, at det kan skæmme selv den bedste gastronomiske oplevelse, siger Jakob Genet Mastek.