• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion18. 11. 2020 | Dann Bjarke Jensen

Ny brugervenlig og omkostningseffektiv gripper

Fødevareproduktion18. 11. 2020 By Dann Bjarke Jensen

OnRobot har lanceret 2FG7, som er en, omkostningseffektiv, brugervenlig, og renrums-egnet parallelgripper. 2FG7 er designet til at gøre det muligt for virksomheder i alle størrelser at opsætte applikationer til uden store omkostninger. Den kan implementeres på få minutter og er specielt designet til at håndtere store payloads – selv på trange steder. Den nye 2FG7-gripper er ideel til produktion med lav volumen og stort produkt mix og muliggør hurtig ROI i mange forskellige anvendelser, herunder maskinpasning, materialehåndtering og montage.

– Vores kunder bad om en parallelgripper, der kunne håndtere payloads på over 6 kg, uden at gå på kompromis med den brugervenlighed de forventer af OnRobots produkter. Ved at kombinere styrke, funktionalitet og nem programmering i en lille størrelse er 2FG7 netop den slags kraftfulde, produktionsklare gripper, siger Enrico Krog Iversen, CEO for OnRobot.

Med en maksimal payload på 11 kg, et ydre grebsområde på op til 74 mm og en gribekraft på mellem 20 og 140 N kan den alsidige 2FG7 let håndtere tunge, voluminøse payloads. Den er mindre end OnRobots RG2- og RG6-grippere – og alligevel kraftigere end begge. 2FG7’s dimensioner (156 x 158 x 180 mm) gør den til den perfekte gripper til brug i små arbejdsområder, hvilket er en stor bonus i travle produktionsanlæg, hvor plads er en kostbar mangelvare, og i applikationer med begrænset plads til manøvrering.

– Omkostningerne til robothardware-komponenter er faldet i de senere år, men det er ikke kommet mindre produktionsvirksomheder til gode, fordi langt de fleste industrielle robotenheder fortsat er uoverkommeligt komplekse og tidskrævende at implementere, forklarer Enrico Krog Iversen.

2FG7 integreres problemfrit med OnRobots produktsortiment, er kompatibel med alle større kollaborative robotter og lette industrielle robotarme og giver producenter med alle typer af færdigheder mulighed for at opsætte gripper-applikationer hurtigt og nemt. 2FG7’s brugervenlighed sikrer synlighed under implementeringsprocessen, hvilket i høj grad reducerer behovet for specialdele og reducerer tilbagebetalingstiden. Samtidigt forenkler intelligente feedbackfunktioner, bl.a. detektion af greb og mistet greb, implementeringsprocessen yderligere.

Certificeret til renrum

2FG7 er en produktionsklar gripper, der er bygget til at modstå barske produktionsforhold og anvendelser. Udover at være IP67-certificeret har 2FG7 opnået renrumscertificering (ISO-klasse 5), hvilket er nødvendigt i mange håndteringsanvendelser i medicinal- og elektronikindustrien. Den overholder desuden ISO/TS 15066 vedrørende risikovurderinger af kollaborative robotceller.

2FG7 drives af en integreret elmotor, som giver flere fordele i forhold til pneumatikbaserede grippersystemer. 2FG7-brugere kan nemt programmere indstillinger for kraft, hastighed og slaglængde gennem en intuitiv softwaregrænseflade. Dette gør gripperen ideel til produktion med højt mix/lav volumen, da den giver mulighed for hurtige og nemme justeringer af indstillinger, afhængigt af de dele der håndteres.

Præcisionen fra 2FG7’s elmotor gør det muligt for gripperen at give en fingerpositionsopløsning på 0,1 mm og en gribetid på 200 mm/s. For slutbrugerne giver muligheden for at foretage præcise justeringer af slaglængde, område og fingerposition fleksibilitet på tværs af en lang række anvendelser.

Derimod giver pneumatiske grippere begrænset kraftkontrol med lav opløsning gennem lufttryksjusteringer. Desuden giver pneumatiske systemer ikke intelligente funktioner til detektion af greb og kan have en negativ indvirkning på luftkvaliteten ved at frigive forurenende stoffer til arbejdsmiljøet.

– OnRobot eksisterer for at demokratisere automatisering ved at tilbyde producenter i alle størrelser billige, brugervenlige produkter, der giver dem nye muligheder uden yderligere tilpasning. 2FG7-parallelgripperen er en kraftfuld tilføjelse til OnRobots demokratiserende Plug and Produce-produktfamilie, siger Enrico Krog Iversen.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik