Miljø og sundhed
Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?
På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe
Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur
Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der
Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin
I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i
Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby
Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere,
Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta
Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt
Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution
Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Programmet, der samlet
Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA
Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for
Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning
Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien.
FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere
Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt
Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser
I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte
Hent flere

