Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel er hædret som kokkens kok.

En gang årligt uddeler Fonden Dansk Gastronomi en hæderspris til en kok, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi. Efter et års coronapause kunne Fonden endelig kåre Kokkenes Kok 2019. Valget faldt på Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel med følgende begrundelse:
– Kokkenes Kok 2019 er et fyrtårn i dansk gastronomi. Kenneth Hansen skaber hver eneste dag velsmag og små mirakler på tallerkenen på det genfødte Svinkløv Badehotel, som han og hustruen Louise om nogen er blevet personificeringen af. Han vælger kompromisløst de bedste råvarer til at skabe den absolut bedste smagsoplevelse. Kenneth er, udover en fantastisk kok, en god ven og læremester for mange i branchen. Med sejren i Bocuse d’Or 2019 skrev Kenneth sig ind i dansk gastronomis historie, som den blot anden dansker nogensinde til at vinde verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence.
Forsætter efter fotoet

Et valg mellem Danmarks allerbedste kokke
Fondens bestyrelse nominerer hvert år tre kokke, de mener har gjort sig fortjent til prisen, og det afgøres i fællesskab, hvilke tre der opstilles som kandidater. Herefter er det op til offentligheden og især netværket omkring branchen gennem en sms-afstemningen at afgøre, hvem af de tre nominerede, der vinder.
Kenneth Hansen stod allerede i forreste række blandt danske topkokke som kok og forpagter på Svinkløv Badehotel, før det brændte ned i 2016. Siden hotellets genåbning har Kenneth Hansen fortsat sit meget høje niveau, som derfor sikrer ham den store hæder.