• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltForskning og uddannelse25. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Kokkeelever laver 2-retters menu ud af råvarerne fra nødhjælpskasser

AktueltForskning og uddannelse25. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Madens betydning i nødhjælpsarbejde sættes i fokus, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen sammensætter en fine-dining menu med udgangspunkt i indholdet af nødhjælpskasser. Projektet er gjort muligt med midler fra Danida og sat i søen af Ungdomsbureauet gennem Verdensmål i Hænderne i et samarbejde med Røde Kors og Hotel- og Restaurantskolen.

Mød verden og skab forandring gennem dit håndværk. Det er den opgave Verdensmål i Hænderne har sat sig for, når de tager rundt på FGU’er og erhvervsskoler i hele landet for at sætte fokus på, hvordan unge kan arbejde med Verdensmålene og bæredygtighed gennem deres håndværk.

Der er over 100 væbnede konflikter i verden lige nu, og det kan mærkes hos Røde Kors, der hver dag redder liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Verdensmål i Hænderne er i denne omgang gået sammen med netop Røde Kors og kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen i Valby for sammen at skabe en unik restaurantoplevelse baseret på råvarer fra nødhjælpskasser. Her kombineres gastronomi, globalt ansvar og ungdommens kreative kræfter!

Fokus på forskellige regioner

Forløbet bliver kickstartet i uge 14, hvor Røde Kors og Verdensmål i Hænderne præsenterer nødhjælpskasserne for eleverne, der derefter skal udvikle deres egen ‘fine dining’-menu med råvarer fra kasserne. I uge 21 åbner dørene til Hotel- og Restaurantskolens egen restaurant, hvor eleverne vil servere deres kreative måltider for skolens elever, projektets samarbejdspartnere, medier og politiske repræsentanter.

Hver dag fra mandag til onsdag vil kokkeeleverne servere en ny menu med udgangspunkt i nødhjælpskasser fra forskellige regioner af verden. Torsdag er det den danske nødhjælpskasse, der er på menuen. Kokkeeleverne har nemlig også fået til opgave at udvikle en dansk nødhjælpskasse. De kriser, der findes ude i verden, kan føles langt væk og meget uhåndgribelige, men med klimakrisen og den forandrede sikkerhedspolitiske situation i baghovedet er håbet, at torsdagen kan sætte tanker i gang hos både kokkeelever og gæster i restauranten. Hvordan ville den danske nødhjælpskasse se ud?

Projektforløbet sætter fokus på Røde Kors’ globale nødhjælpsarbejde og den betydning, mad har i krisesituationer, og giver eleverne en unik mulighed for at lære om verdensmålene og globale kriser samtidig med, at de opbygger praktiske færdigheder inden for deres eget håndværk. Håbet er at give både kokkeelever og restaurantgæster en madoplevelse, der skaber forståelse og solidaritet med nogle af verdens mest udsatte mennesker.

“Uden håndværkere af alle mulige slags ville Røde Kors ikke kunne udføre vores nødhjælpsarbejde. Samarbejdet med Verdensmål i Hænderne og eleverne fra Hotel- og Restaurantskolen er en kæmpe gave til en organisation som Røde Kors. Det er en mulighed for at sætte spot på vores arbejde og forholdene i krisesituationer, både ude i verden og herhjemme på en utraditionel, sansemættet og helt håndgribelig måde,” siger Kreativ chef Morten Schwarz Lausten, Røde Kors, mens Vicedirektør for pædagogik og uddannelse Søren Poul Nielsen, Hotel- og Restaurantskolen: supplerer 

”Det er godt, grundlæggende håndværk at kunne fremstille velkomponerede, velsmagende måltider med det, man har til rådighed alt efter geografi, sæson og vilkår. Det prøver vi hver dag at lære vores elever, lige som vi prøver at lære dem en grundlæggende respekt for vores fagtraditioner: Brug det, du allerede har – brug det, der er tæt på. Vi er glade for at deltage i projektet, for eleverne får trænet det helt basale håndværk og mulighed for at øve sig med eksempelvis fermentering, som er en vej både til stor velsmag og et vigtigt greb for at mindske madspild og udnytte og respektere råvarerne.”

Skrevet i: Aktuelt, Forskning og uddannelse

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

Fødevaregrosissten Dagrofa Foodservice og techvirksomheden FoodOp har forenet kræfterne i et nyt partnerskab, der skal gøre det nemmere drive et professionelt køkken. En digital assistent skal sikre, at der kommer mere fokus på madglæde og på kampen mod madspild i en travl hverdag. Dagrofa

Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

AktueltBrød og kagerForskning og uddannelse09. 09. 2025

Line Munk Erikslev, der er bager hos KonditorBager i Ørum, deltager ved EuroSkills 2025 i Herning. Med masser af træning og lokal opbakning sætter hun barren højt og sigter efter øverste trin på podiet.  Den efterhånden rutinerede Skills-deltager og bager Line Munk Erikslev, som sidste år vandt

DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

LandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

I de seneste to år har DLG Group arbejdet for at fremme det regenerative landbrug, og nu tager andelsselskabet endnu et skridt, når man samler 10 udvalgte landbrug i et pilotprojekt, der skal opsamle data og beregne effekterne på dyrkningsformen. ”Et er, at vi kan se og mærke med vores egne

To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ09. 09. 2025

På et møde i sidste uge har Danish Crowns repræsentantskab godkendt, at Mogens Nørgaard Mogensen og Carsten Rasmussen træder ind i bestyrelsen for Danish Crown AmbA. På indstilling fra Nominerings- og Evalueringsudvalget har Danish Crowns repræsentantskab i sidste uge godkendt to ændringer i

Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

AktueltMesser og konferencer09. 09. 2025

Danmarks største madfestival ”Food Festival” stifter et nyt ambassadørkorps med målet om at konsolidere og styrke festivalens fremtid. Blandt ambassadørerne er blandt andre Aarhus’ borgmester Anders Winnerskjold, regionsrådsformand Anders Kühnau og næstformand i Salling Fondene Karin

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

  • Toms Gruppen giver nyt liv til den ikoniske Guldæske

    04.09.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på brød, mel og bagværk

    04.09.2025

  • 1400 studerende fra amerikanske universiteter skal opleve dansk madkultur og gastronomi

    04.09.2025

  • Danmarkshistoriens største uddannelsesevent starter snart

    04.09.2025

  • Vinderne af Produktprisen og Irma-Prisen 2025 er fundet

    04.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik