• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer06. 06. 2023 | mikkelb

Hotel-direktør: Nu måler vi de ansattes humør

FoodserviceMesser og konferencer06. 06. 2023 By mikkelb

Mangel på ledige hænder i hotel- og oplevelses-industrien får nu Atlantic hoteller og KulturCenter Skive til at måle de ansattes trivsel for at sikre et bedre arbejdsmiljø. Det er nødvendigt, mener hoteldirektør med 40 års erfaring i branchen.

Tony Bak
Adm. direktør Tony Bak leder tre – snart fire – hoteller i det midtjyske. Tidligere har han været chef på Hotel D’Angleterre, Radisson SAS Hotels og First Hotels, og han har et klart budskab til hele hotel- og restaurations- og kulturbranchen: Et bedre arbejdsmiljø og en ny ledelsesstil er afgørende, hvis I vil have gode medarbejdere i fremtiden. Foto: Atlantic

Hoteller og restauranter er så ramt af manglen på hænder, at branchen taber penge. Seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det i netop den branche fra juni sidste år og frem til november var allersværest at finde nye medarbejdere i Danmark: Over halvdelen af stillingerne blev ikke besat.

Netop hotel, restaurations- og oplevelsesindustrien har med sine mange sæsonarbejdere og spidstbelastede perioder ry for at være en hård branche at arbejde i med et arbejdsmiljø, der ofte går ud over medarbejdernes trivsel.

Gammeldags branche

Derfor er der behov for nytænkning, mener Tony Bak, der som administrerende hoteldirektør styrer tre hoteller i Atlantic-gruppen i Aarhus, Kolding og Billund og selv har fundet nye veje i sit forsøg på at skabe et bedre arbejdsmiljø og fastholde de ansatte:

“Der er mange i hotelbranchen, som er rigtig gammeldags og stadig tænker i ældgamle baner, hvor man bare skifter folk ud, hvis det ikke fungerer. Det duer ikke i dag. Man mister kompetencer hver gang,” udtaler Tony Bak.

Direktøren på Atlantic-hotellerne har derfor indført et tilbud om en anonym trivselsmåling til medarbejderne fra virksomheden Howdy, som hver 14. dag via en app nudger Atlantics medarbejdere til at svare på spørgsmål om eksempelvis deres humør og søvn:

“Vi har mange yngre ansatte også, som kun er her i en kortere periode i livet. Og de unge kræver noget andet i dag,” fortæller Tony Bak fra Atlantic, der ser Howdys beredskab som et initiativ, der relativt billigt signalerer til medarbejderne, at man er villig til at lytte til dem også:

“Den generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu er vant til at blive inkluderet og taget med på råd i alt, så hvis jeg kører videre i det gamle spor, så taber jeg,” forklarer Tony Bak

Han ved som hotel-kaptajn gennem 40 år – med erfaring fra både direktørstillingen på Hotel D’Angleterre og Radisson SAS – at branchen generelt døjer med et højt sygefravær. Det gør den, fordi arbejde i køkkener og receptioner og med rengøring er hårdt. Og derfor er der ingen vej uden om en kulturændring:

“Hvis vi bliver vi med at lede, som vi har gjort de sidste 20-30 år, så kommer vi til at tabe på den høje udskiftning på personalefronten,” udtaler Tony Bak, der mener, at branchens arbejdskultur trænger til en makeover:

“Hele branchen har brug for en ransagning med henblik på at ændre arbejdskulturen.”

Glade ansatte – glade kunder

Knud Bjerre, der leder det 22.500 m2 store KulturCenter Skive med biograf, vandland og håndboldhaller, koncertsale og kursus- og konferencefaciliteter er ligesom Tony Bak også begyndt at tilbyde sine ansatte trivselsmålinger:

“Vi har over 500.000 gæster om året, så vi bliver nødt til at sikre et godt arbejdsmiljø. Hvis medarbejderne ikke er tilfredse, så får kunderne ikke den gode betjening og service, som de forventer og har krav på,” udtaler Knud Bjerre, der ser mange af sine kolleger i kulturbranchen slås med dårlig trivsel:

“Vi er i en tid, hvor vi skal arbejde med at fastholde vores dygtige medarbejdere, og lønnen er ikke afgørende. Det er lige så vigtigt i dag, at man som leder kerer sig som de ansatte, praktiserer åbenhed og lytter til dem,” fortæller Knud Bjerre.

Man kan få hjælp anonymt

Derfor har direktøren for KulturCenter Skive også været glad for løsningen med et eksternt trivselsberedskab, fordi det giver medarbejderne mulighed for at få hjælp anonymt:

“Der kan være emner, hvor man som medarbejder gerne vil tale med en anonym person. Howdy giver rådgivning til at tackle de udfordringer medarbejderen måtte have – både fysisk og psykisk. Det er vigtigt, at medarbejderen på den måde får en anonym ekstern sparring, hvor jeg som leder ikke lytter med,” forklarer Knud Bjerre.

Direktøren fra Skive har da også ifølge eget udsagn fået en del positive tilbagemeldinger fra ansatte, der har været glad for de råd, de har modtaget fra Howdys eksperter, der ringer medarbejdere op og tilbyder hjælp, hvis deres app-drevne svar på medarbejdernes trivselsmålinger viser faldende trivsel.

HORESTA: Stort fokus på arbejdsmiljø

Og hotel-direktør Tony Bak og kulturcenter-direktør Knud Bjerres fokus på arbejdsmiljø skriver sig ind i en ny tendens for hele branchen fortæller direktør for Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets brancheforening HORESTA, Pia E. Voss:

“Vi har lige lavet en ny medlemsundersøgelse, hvor vi har spurgt til, hvor meget fokus, der er på medarbejdertrivsel hos de respektive virksomheder. Her svarer næsten 75 pct., at deres virksomheder i høj eller nogen grad er optaget af psykisk trivsel,” fortæller den administrerende direktør i HORESTA, Pia E. Voss:

“Vi har lavet et værktøj til benchmarking af det psykiske arbejdsmiljø i virksomhederne, og den ordning har allerede knap 70 virksomheder valgt at betale for. Vi har også for nyligholdt en konference udelukkende om arbejdsmiljø, hvor over 100 virksomheder deltog.”

Og HORESTAs direktør Pia E. Voss deler hoteldirektør Tony Baks analyse af behovet for nytænkning med henvisning til de unge:

“De unge stiller nye krav til arbejdsmarkedet og omgangstonen, og de er meget mere opmærksomme på, hvordan de har det i deres arbejdssituation.”

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Brugsen-butik

De første 11 Brugsen-butikker åbner med nyt koncept

AktueltDetailhandel og en gros21. 09. 2023

Fredag den 22. september kl. 08.00 åbner de tre første Brugsen-butikker med nyt koncept i København og Nordsjælland. De tre butikker er de første i rækken af 11 Irma-butikker, der genåbner som Brugsen i København og Nordsjælland. Det nye Brugsen-koncept tager udgangspunkt i Brugsens arv -

Vinder kantineprisen 2023

Advokat-kantine er Danmarks bedste

FoodserviceTopØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

Advokater og personale i Gorrissen Federspiel kan glæde sig over virkelig god mad. Kantinen i det Københavnske advokatfirma blev i går kåret som vinder af Kantineprisen 2023. Prisen blev uddelt på Fødevaredagen, hvor en glad køkkenchef modtog prisen. Kantineprisen uddeles hvert år til landets

Hvem skal vinde prisen som Verdens Bedste Indkøber 2023?

Detailhandel og en grosFoodservice21. 09. 2023

Det batter for kloden, hvis virksomheder og offentlige organisationer indkøber mere bæredygtigt. Både på den grønne og sociale bundlinje. Derfor skal vi hylde de bedste indkøbere – og du kan bidrage ved at indstille en virksomhed, institution eller organisation til prisen Verdens Bedste

Tubog Sunsæt

På trods af rekordvåd juli: Ny sommer-pilsner var en succes

Drikkevarer21. 09. 2023

For første gang i 10 år sendte Tuborg en ny sommer-øl på gaden. Henover sommeren har Tuborg Sunsæt været en stor succes. Den taget markedsandele i volumen og drevet vækst for salget af Tuborg. Sommeren er forbi, og Tuborg gør status på sommerens særlancering, der på trods af en våd juli, viste

Skuffelse over EU-domstolens afgørelse i pantsag

AktueltDrikkevarerEmballagePolitik og eksport21. 09. 2023

Afgørelsen fra EU-Domstolen om manglende pant på tyske dåser går desværre ikke Dansk Erhverv og Danmarks Naturfredningsforenings vej. Parterne vil nu nærlæse dommen og overveje andre muligheder for løse det konkurrence- og miljøproblem, som den manglende tyske pant udgør. I sagaen om den

Produkter fra Tasteful Foods

Conveniencedirektør: Volume er afgørende for grøn logistik

EmballageØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

En ny klimarapport giver den danske conveniencevirksomhed Tasteful Foods et uundværligt værktøj til at mindske deres aftryk, mens deres forretning vokser. Volumen giver os mulighed for at gøre en stor forskel i hele værdikæden, siger direktøren. Det tynde stykke pap på lasagnepakken ser måske

Nyt madspildsinitiativ: ”Hver bid tæller”

Råvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed21. 09. 2023

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere børnefamilier i madspildskampen og give dem værktøjer til at reducere madspild på en nem og velsmagende måde. En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere viser nemlig, at 70 pct. af de adspurgte er interesserede i at minimere madspild og

Salling Group modtager særpris ved Sustainability Awards 2023

Detailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 09. 2023

Ved Dansk Erhverv og EY’s Sustainability Awards 2023 modtog Salling Group særprisen for Long Term Value Creation for sine vedholdende indsatser inden for klima, bæredygtighed og inkluderende virksomhedskultur. ”Årets vinder har et stærkt og dybt forankret fokus på at løfte et socialt ansvar i

Asger Rothenborg

Ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice

Foodservice19. 09. 2023

Asger Rothenborg tiltræder den 1. november som ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Han har tidligere blandt andet været managing director hos Nespresso Professionel. Den 1. november starter Asger

Niels Fuglsang

S-profil efter Åbent Landbrug: Dyrevelfærden halter voldsomt!

Kød, fisk og fjerkræLandbrugPolitik og eksport19. 09. 2023

Medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang (S), besøgte i weekenden sammen med dyreværnsorganisationen Anima arrangementet Åbent Landbrug, hvor udvalgte gårde åbner dørene for offentligheden. Fuglsang ville ved selvsyn konstatere, om landbruget nu også er åbent og virkeligt vover at vise alle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Spar på energiforbruget, når du varmebehandler dine medier

  • Beckhoff Automation ApS

    En pålidelig og fleksibel tilgang til præcise, meget dynamiske bevægelser med EtherCAT

  • Kastberg Is ApS

    Bos Food GmbH forhandler Kastbergs Gourmet-Is

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice: Lad dig inspirere på Casual Dining 2023

  • Kastberg Is ApS

    Is til desserten i årets nytårsmenu

  • DENIOS ApS

    NYHED: Spar plads i din opbevaring med én ændring

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Kender du en potentiel deltager til kokkekonkurrencen BMW MASTERS Talent?

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på EMO 2023

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch demonstrer den nyeste teknologi indenfor Analytics og R&D på LabDays 2023

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Husum Wind

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • De første 11 Brugsen-butikker åbner med nyt koncept

    21.09.2023

  • Advokat-kantine er Danmarks bedste

    21.09.2023

  • Hvem skal vinde prisen som Verdens Bedste Indkøber 2023?

    21.09.2023

  • På trods af rekordvåd juli: Ny sommer-pilsner var en succes

    21.09.2023

  • Nyt madspildsinitiativ: ”Hver bid tæller”

    21.09.2023

  • Conveniencedirektør: Volume er afgørende for grøn logistik

    21.09.2023

  • Skuffelse over EU-domstolens afgørelse i pantsag

    21.09.2023

  • Salling Group modtager særpris ved Sustainability Awards 2023

    19.09.2023

  • Ny salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice

    19.09.2023

  • S-profil efter Åbent Landbrug: Dyrevelfærden halter voldsomt!

    19.09.2023

  • MSC: Akut behov for internationalt samarbejde for at beskytte vores have

    19.09.2023

  • På tur til Bruxelles: Fødevareministeren søger mere enkle regler for landmænd, fiskere og fødevarevirksomheder

    19.09.2023

  • LabDay Aarhus 2023 var et stort trækplaster

    19.09.2023

  • Lader du låget sidde på mælkekartonen?

    19.09.2023

  • Danskerne mangler viden om malkekøer

    14.09.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik