Forskning og uddannelse
Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur
            Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning                    
                Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed
            Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen                    
                Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure
            Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles                    
                Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”
            Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker                    
                Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød
            I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise,                    
                El Bulli-legende bag gigantisk bogværk
            I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med,                    
                Bog om smag på vej fra Noma
            Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog                    
                Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer
            En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de                    
                Orkla og stjernekok med i globalt partnerskab: Vil lave mad ud af CO₂
            Orkla Danmark er gået med i et partnerskab, der skal udvikle fremtidens proteinrige fødevarer baseret på CO₂ – en teknologi, som potentielt kan brødføde mere                    
                Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne
            To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem                    
                Hent flere



