Fødevareproduktion
Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør
Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens
Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk,
Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?
På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe
Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur
Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der
Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde
Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken
FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de
Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da
Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark
Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200
Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion
Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen
Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning
Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien.
FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere
Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt
Hent flere

