To danske iværksættere har udviklet sondemad af naturlige råvarer. Det skal normalisere spiseoplevelsen for mennesker med sonde, skriver Food&Bio Custer Denmark. To stærke kvinder med beundringsværdigt gåpåmod og vilje står bag danske Bellyfood.

Line og Pia, der tilsammen danner Bellyfood, laver økologisk sondemad af naturlige råvarer. De har netop lanceret deres produkt som de allerførste i Europa, og selvom rejsen fra tanke til lancering har været lang og sej, er responsen fra kunderne så givende, at det ifølge de to kvinder har været hele turen værd. Deres produkt synes nemlig at have været længe ventet hos både mennesker med sonde og sundhedsfaglige folk i branchen.
Line og Pia mødte hinanden for første gang i 2020, fortæller Food&Bio Custer Denmark i en artikel:
“En dag fortalte en af Pias klienter om en mor, der selv blendede mad til sin søn med sonde, fordi han ikke tålte den ordinære sondemad. Pia fik hurtigt fat i nummeret til denne mor, som altså viste sig at være Line, og efter et par snakke i telefonen, lidt e-mails og et møde blev det hurtigt klart, at de to kvinder delte en passion – nemlig at udvikle et alternativ til den eneste type af sondemad, der dengang fandtes på markedet. Et alternativ, der skulle laves af naturlige råvarer, og som skulle give fornemmelsen af at indtage et rigtigt måltid. Og de to viste sig da også at være et perfekt match. Pia kom med al sin faglighed som klinisk diætist, mens Line bragte passionen for at udvikle noget andet og mere tiltrækkende til bordet og har et dybt kendskab til livet med sonde.”