
For syvende år i træk er Danmarks import af champagne steget. Danmark ligger nu nummer 16 i verden over lande, som de franske producenter sælger mest champagne til. Det varmer på bundlinjen hos den danske afdeling i spiritusgiganten Pernod Ricard.
Danskerne er glade for at drikke champagne. Faktisk i en sådan grad, at der sidste år blev importeret knap 1.370.000 millioner flasker champagne til Danmark. Det er syvende år i træk, at eksporten af champagne fra Frankrig til Danmark stiger, efter finanskrisen satte en dæmper på salget i årene fra 2008 til 2011. Det viser en ny rapport fra The Comité Champagne, der er brancheorganisationen for de franske champagneproducenter.
Sammenlignet med 2015 steg importen sidste år med 4668 flasker. Siden 2012, hvor man rundede 1 million importerede flasker, er importen dog steget med hele 35 procent. Den stigende efterspørgsel efter champagne betyder, at Danmark indtager 16. pladsen på listen over de lande i verden, som importerer flest flasker. Dermed overhaler vi herhjemme både nyrige og folkerige nationer som Kina, Rusland og Brasilien.
– Forbrugerne har for længst rystet finanskrisen af sig, og det smitter positivt af på salget. Faktisk er danskerne så glade for champagne, at Danmark ligger i top ti, når vi måler importen per indbygger. Det hænder også ofte, at vores kollegaer fra de store markeder fortæller, at de er positivt overraskede over, hvor meget danskerne holder af champagne, siger Antonio Duva, som er adm. direktør for Pernod Ricard Danmark.
Der sælges mere dyr champagne
Hos den danske afdeling i spiritusgiganten Pernod Ricard nyder man godt af den store efterspørgsel på champagne, og selskabets mærker G.H. Mumm og Perrier Jouët voksede sidste år med henholdsvis 25 og 40 procent. Det er den største fremgang blandt de kendte mærker, og det betyder, at Pernod Ricard Danmark udbygger sin position som den næststørste champagneleverandør til det danske marked.
Omkring 25 procent af champagnen sælges i detailhandlen, mens de resterende 75 procent især sælges i nattelivet og i restaurationsbranchen. I begge kanaler køber danskerne ikke bare flere, men i stigende grad også dyrere champagnevarianter.
– I hele vores forretning har vi oplevet en stigende værditilvækst, fordi danskerne drikker bedre og dyrere i spiritus og champagne. I øjeblikket er det en klar tendens, at forbrugerne retter blikket mod de kendte producenter som G.H. Mumm og lignende mærker. Samtidig ser vi, at der sælges væsentlig mere af vores helt dyre champagner som Belle Epoque på landets Michelin-restauranter, siger Antonio Duva.