Uanset om man er til frysepizza, forårsruller eller frosne frikadeller, lader det til, at danskernes opfattelse er entydig: Frosne færdigretter er usunde. Når danskerne skal vurdere fem frosne færdigretter på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er meget sund, og 10 er meget usund, får de frosne færdigretter i gennemsnit en score på 7,2 – altså relativt usund. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Daloon A/S.
Nogle frosne færdigretter er usunde, men andre indeholder rent faktisk sunde råvarer og har lav fedtprocent – det er dog ikke danskernes opfattelse. Eksempelvis tror halvdelen af danskerne, at frosne forårsruller indeholder mere end 15 procent fedt – og kun tre procent af danskerne er klar over, at fedtprocenten i forårsruller normalt er fem procent. Det tyder på, at danskerne har fedtede fordomme om frosne færdigretter.