• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarer22. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Dansk Live-TV fra store vinhuse i Frankrig og Tyskland

AktueltDrikkevarer22. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Tag med til hjertet af berømte vinregioner, når Danmarks ældste vinhandel Kjær & Sommerfeldt tilbyder førstehåndsindtryk fra udvalgte vinhuse i Europa. Gennem en række live-udsendelser kan dedikerede vinnydere og ganske almindeligt interesserede få vinoplevelser, inspiration og gode historier direkte fra eksperterne. Det er næsten som at være der selv.

Den 27. september vil det være muligt at opleve et live-besøg hos den danske bourgogne-vinbonde Knud Kjellerup.

Kjær & Sommerfeldt inviterer alle vininteresserede ud i verden, helt tæt på produktionen og ind på vinerierne. På mandag den 26. september sendes den første af en række liveudsendelser direkte fra et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne: Maison Louis Jadot. Den knap 150 år gamle vinhandel vil gerne give sin passion og viden videre gennem seriøs formidling i form af bl.a. masterclass og samtaler med folkene bag de kendte vine. I september er der fokus på Bourgogne i Frankrig, og til oktober kan man komme med til Rheingau i Tyskland, som er Riesling-druens fødested.

– Vi oplever, at vores kunder ligesom os er tørstige efter viden og nye smagsoplevelser. De vil gerne være klogere på vin, høre nogle af de spændende historier og kende baggrunden for det, de hælder i glasset, forklarer direktør Mads Stensgaard og fortsætter:

– Vi har en tæt relation til vinhusene, og vi er selv meget begejstrede over den dedikation og kærlighed, de har til vinen. Det gør en kæmpe forskel at høre eksperterne selv fortælle – det vil vi gerne give videre.

Noget af det særlige ved live-formatet – og formentlig en af årsagerne til, at det er blevet et relativt stort fænomen – er, at man f.eks. kan stille spørgsmål undervejs og få en direkte kontakt. I udsendelserne fra Kjær & Sommerfeldt tilbydes også live-shopping med mulighed for at købe de vine, som programmet handler om, og til nogle helt særlige priser. Der er dog absolut ikke noget krav om køb for at se med.

Når Kjær & Sommerfeldt løfter live-formatet fra shopping til viden, skyldes det deres ambitiøse ønske om at levere den bedste vinrådgivning i branchen, uanset om det er fra den historiske forretning på Gl. Mønt i København eller på nettet. Det tætte samarbejde med en række større og mindre vinhuse i Europa og resten af verden kombineret med nye digitale formater giver vinhandlen en unik mulighed for at tilbyde kunderne at komme helt tæt på og blive klogere på vinens verden.

Forsætter efter billedet

Den 28. september sendes der live tv med ønolog og direktør for Cyril Chirouze fra Château des Jacques, som er én af Beaujolais’ helt store spillere.

De første udenlandske live-udsendelser foregår den 26., 27. og 28. september. Mandag den 26. september kl. 19 går det løs i Bourgogne med en masterclass i selskab med Frédéric Barnier, som er Technical Director of Winemaking hos Maison Louis Jadot i Beaune. Huset er et af områdets vigtigste. Bourgogne er ikke et særlig stort, men det er et utroligt sammensat område. Derfor kan en god vinproducent være nøglen til at finde den helt rigtige Bourgogne-vin.

– Jeg synes, det er en virkelig spændende idé og glæder mig til at invitere folk med ind på Masion Louis Jadot – selv om de sidder derhjemme. Jeg håber, jeg kan gøre folk lidt klogere på Bourgogne, på vores vine, årets høst, og på hvilken indvirkning klimaforandringerne har på vindyrkningen. Jeg håber også, at de danske vinentusiaster benytter lejligheden til at stille mig spørgsmål direkte på LIVE, så vi får et spændende arrangement, siger Frédéric Barnier.

Dagen efter er der mulighed for at være med, når Kjær & Sommerfeldt LIVE besøger den legendariske danske vinbonde, Knud Kjellerup. Han har formået, som én af de få, at opnå anerkendelse som vinbonde i Bourgogne. I dag producerer han Crémanter og bourgogner i verdensklasse.

Vært på live-programmerne er Mads Eklund Hansen, der er vinkonsulent fra Kjær & Sommerfeldt. Han er uddannet tjener og har 14 års erfaring i restaurations- og vinbranchen.

Tre dages live fra Bourgognedistriktet i Frankrig: 

  • Den 26. september er der masterclass hos vinhuset Louis Jadot i Beaune med teknisk direktør, Frédéric Barnier, som fortæller om husets vine, årets høst og de klimatiske udfordringer.
  • Den 27. september sendes direkte tv med den danske vinbonde Knud Kjellerup, som gennem næsten 30 år har skabt et succesfuldt Bourgognehus i Côte Chalonnaise. Samtalen handler både om vinpionerens eget eventyr og om hvidvine og Crémanter fra Albert Sounit.
  • Den 28. september sendes fra Château des Jacques, som er én af topproducenterne i Beaujolais. Vinhuset er beliggende i Moulin-à-Vent, også kendt som ’kongen af cru’erne’.

Live fra Rieslingsdruens vugge i Tyskland  8. oktober går turen til Rheingau i Tyskland, som er Riesling-druens fødested. Der sendes direkte fra vinhuset Balthasar Ress, og udsendelsen kommer både rundt om vine fra Balthasar Ress og Weingut Heitlinger.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik