Daniscos udvalg af TEXEL® kødmodnings- og overfladekulturer til kødkonservering har netop opnået international halal-certifikation. Kulturerne, der giver god smag, farve og konsistens til konserveret kød kan nu også anvendes til halalkød. Hele Daniscos udvalg af kødkulturer i Europa er blevet certificeret af MUI, Indonesiens øverste gejstlige organ, der sætter den globale halal-standard.
Der er store fordele at hente for fødevareproducenterne. Ifølge Euromonitor skønnes der at være en voksende muslimsk befolkning i Europa på 25-30 mio., som udgør et stort markedspotentiale.
– Der er stigende efterspørgsel på halal-certificerede produkter, og der er stadig mangel på almindelige, halal-mærkede fødevareprodukter, siger Product Service Manager Laurent Zindel, Danisco.
TEXEL®-kulturer er velegnede til konserverede kyllinge- og oksekødsprodukter, herunder bresaola og den tyrkiske, fermenterede specialitet “sucuk”. I Tyrkiet vokser markedet for disse pakkede kødprodukter med ca. 7,5 procent om året.
Der er store fordele at hente for fødevareproducenterne. Ifølge Euromonitor skønnes der at være en voksende muslimsk befolkning i Europa på 25-30 mio., som udgør et stort markedspotentiale.
– Der er stigende efterspørgsel på halal-certificerede produkter, og der er stadig mangel på almindelige, halal-mærkede fødevareprodukter, siger Product Service Manager Laurent Zindel, Danisco.
TEXEL®-kulturer er velegnede til konserverede kyllinge- og oksekødsprodukter, herunder bresaola og den tyrkiske, fermenterede specialitet “sucuk”. I Tyrkiet vokser markedet for disse pakkede kødprodukter med ca. 7,5 procent om året.