Specialudviklede O-ringe til fødevareindustrien

Arbejder du i fødevareindustrien? Så ved du, at der er høje krav til alt materiel, der anvendes i produktionen af fødevarer – også til små dele som for eksempel O-ringe.

Tekst af Karina Davids – kdmarketingsupport.dk 

De skrappe hygiejnekrav i fødevareindustrien og selve produktionsprocesserne indebærer, at alt maskineri udsættes for en meget hård belastning. Det betyder, at selv små dele såsom O-ringe udsættes for høje temperaturer og aggressive kemikalier. Derfor har Carsten Holm A/S specialudviklede typer i sortimentet, der opfylder de høje krav.

 

FFKM til fødevareindustrien

I vores sortiment til fødevareindustrien har vi fokuseret på både fødevareegnethed, lav kontaminering og høj modstandsdygtighed. Til O-ringene har vi valgt specielle FFKM-kompounder i FDA-kompatibel elastomer. Det er materialer med en overlegen kemisk resistens, der er et optimalt valg til dele, der udsættes for aggressive kemikalier, syrer, baser, damp, aminer, methanol, ethere, TBA og MTBE.

Vores specielle FFKM-elastomer til fødevareindustrien kan klare fra -20°C til +270 °C og er godkendt iht. følgende forordninger og standarder:

  • Reg. EC 1935/2004
  • FDA 21CFR177.2400
  • USP Class VI
  • 3A-Sanitary Standard
  • DM 21/03/1973
  • BfR XXI

 

HVORFOR bør man vælge specialmaterialer såsom FFKM?

Det kan især betale sig at anvende FFKM i applikationer, hvor udskiftning af pakninger er en vanskelig og tidskrævende opgave og hvor reparationer medfører lang nedetid i produktionen.Fordelen ved FFKM er, at man får kombinationen af kemisk og termisk stabilitet, som kendetegner materialet PTFE, og samtidig bevarer man de elastiske egenskaber fra elastomermaterialer.

 

Har du brug for et specialmateriale?

Har du en akut udfordring med en tætningsløsning, eller har du brug for uddybende oplysninger om, hvilke materialer eller profiler vi har på lager? Så kontakt os ; vi sidder klar til at give dig professionel sparring om komplekse eller akutte tætningsudfordringer.

 

Om Carsten Holm A/S

Virksomheden blev grundlagt af Carsten Holm i 1979.  I dag er den familieejede virksomhed overtaget af anden generation. Carsten Holm A/S er ISO 9001:2015-certificeret. Virksomheden producerer og markedsfører standard- og specialpakninger til alle grene af dansk og international industri. Virksomheden beskæftiger i dag 34 medarbejdere i Danmark og 10 medarbejdere i det kinesiske salgsselskab Holm Sealing Solutions Ltd.