By- og madoplevelsen Moveat går i partnerskab med uddannelsesinstitutionen DIS og skræddersyer 26 gastronomiske gåture i 10 byer i Danmark. 1400 studerende fra USA bliver introduceret til dansk madkultur og lokal gastronomi. De skal opleve klassikere som smørrebrød, tarteletter og gammeldags isvaffel såvel som nye grønne serveringer og besøge et kurateret udvalg af restauranter, madbutikker og lokale producenter. Det sker i hverdagene fra 8.-12. september i Aarhus, Aalborg, Aabenraa, Sønderborg, Skive, Randers, Esbjerg, Ribe, Kolding og Odense.

DIS har valgt Moveat som partner, når de skal introducere et nyt kuld af 1400 studerende til dansk kultur som en del af deres introforløb. Og hvad er bedre end maden til at skabe en kulturbro? De studerende kan glæde sig til en velsmagende, sjov og indsigtsfuld introduktion til dansk madkultur gennem møder med lokale kulinariske helte. I hver by tilbyder 5 håndplukkede spisesteder og madoplevelser en signatur-servering og fremviser deres mad, historie, gæstfrihed og atmosfære. En perfekt måde at blive introducereret til danske hygge, fællesskab og den lokale madscene sammen med andre.
Der skal smages alt fra smørrebrød, rejecocktail, stjerneskud, frikadeller, en gammeldags isvaffel med kugler og guf, dansk ost og andre danske råvarer og produkter. De studerende skal på kro, restaurant, i madbutikker, havnegrill, chokoladebutikker, besøge lokale producenter og alt derimellem.
Skræddersyede Moveat Limited
Partnerskabet er et eksempel på Moveat Limited, hvor de gastronomiske gåture skræddersyes i partnerskab med foreninger, brands og virksomheder, der ønsker at invitere personale, samarbejdspartnere eller potentieller kunder på en helt særlig og unik oplevelse.
Med partnerskabet med DIS bliver konceptet for alvor etableret og får flyvehøjde med hele 26 gåture, 46 restauranter, og 10.000 serveringer.